maandag 16 september 2024
Sem van Rhee's inzet die de 1-0 oplevert - Foto: Evert Geurts

Marvilde verrast in beker tegen Brabantia

Meerveldhoven – Na één jaar afwezigheid is Marvilde terug in het amateurvoetbal der 1e elftallen. Vandaag stond de eerste officiële wedstrijd op het programma: voor de beker tegen Brabantia, dat dit seizoen in de 3e klasse uitkomt, terwijl Marvilde weer begint in de 5e klasse. Na een moeizame 1e helft van Marvilde-kant, waarin doelman Sven Steevens een aantal keren een aanvaller van de bezoekers alleen op zich af zag komen, maar telkens winnaar was, volgde een sterk 1e kwartier in de tweede helft. Dit was precies voldoende om als winnaar van het veld te stappen.

De eerste helft speelde zich grotendeels af op de helft van Marvilde. Brabantia was duidelijk sterker en kreeg de nodige (grote) kansen. In de 12e minuut mocht Marvin Mollen over de as van het veld alleen op Sven Stevens afgaan, maar Sven wist zijn inzet tegen te houden. Vier minuten later schoot Nick Tielemans op de rand van het strafschopgebied, maar ook nu bracht de doelman redding. Precies op het half uur kwam Cesar Lebron oog in oog te staan met de Marvilde sluitpost en ook deze keer bracht Sven redding.

Het eerste kansje van Marvilde was een mislukt schot van Stijn Geerlings (naast). Vier minuten voor de rust was er dan wel een echte kans voor Marvilde. In een duel met Luuk de Roos zette Sem van Rhee goed door. Hierdoor kwam hij vanaf links alleen voor de doelman, maar zijn inzet ging net voorlangs.

De tweede helft was nog maar 3 minuten oud toen Sem van Rhee een 1-2-tje opzette met Ruben Dillen. Hierdoor kwam Sem aan de linkerkant in het strafschopgebied en hij krulde de bal perfect in de verre hoek, 1-0. Drie minuten later had Sem van Rhee de score ook moeten verdubbelen, nadat hij op de rand van het strafschopgebied prima wegdraaide bij zijn verdediger en alleen voor doelman Brian Driessen stond. Hij plaatste de bal net voor het doel langs aan de verkeerde kant van de paal. Na een uur was er een schitterende aanval over rechts van Marvilde. Op de middenlijn tegen de zijlijn had Dylano Geeven de bal. Zijn passje breed werd door Ruben Dillen meteen de diepte ingegeven waar Dylano helemaal vrij gelaten was. Zijn voorzet werd op 7 meter voor het doel door Sem van Rhee ineens teruggekaatst op Ruben Dillen die aangesloten was en in alle rust in de korte hoek schoot vanaf 13 meter, 2-0.

Hierna was het wel gedaan met de aanvalsdrang van Marvilde en was het 30 minuten, plus de nodige blessuretijd, verdedigen. In de 77e minuut schoot Nick Tielemans vanaf 18 meter een vrije trap in het doel voor de aansluitingstreffer, 2-1. Hierna leek de druk van Brabantia te groot te worden en daarbij was de vermoeidheid ook groot. Maar uiteindelijk was een kopbal net over het doel van Milan van Grunsven in blessuretijd het enige echt gevaarlijke moment.

Met een heel mooi resultaat heeft Marvilde laten zien weer terug te zijn. Volgende week zal in Tongelre blijken of deze lijn doorgezet kan worden.

51. van Rhee 1-0, 60. Dillen 2-0, 77. Tielemans 2-1

Marvilde: Steevens; Geeven, Martens (58. Kantelberg), Vroomen, van Avezaath (36. van Rhee), Everstijn (64. Wilting), Janssen, Creemers (36. Wijnands), Bartholomeus, Geerlings, Dillen