woensdag 19 juni 2024
Voorzitter Antonio Velings en vice-voorzitter Ingrid Velings, uiterst rechts op de foto

10.000 euro opgehaald op golfdag TeamKING

Veldhoven – De tiende editie van de Team KING golfdag op vrijdag 30 augustus bracht 10.000 euro op. De opbrengst gaat naar het Maxima Medisch Centrum voor onderzoek naar kanker.

Op het zonovergoten terrein van BurgGolf Gendersteyn kwamen 122 deelnemers samen voor het lustrum van de stichting Team KING. 80 Golfers deden mee aan de golfwedstrijden van respectievelijk 18 en 9 holes. Beginners deden mee aan een clinic. Burgemeester Marcel Delhez was gast en deelnemer, hij gaf het startschot voor de 18 holes wedstrijd. Het is de tiende keer dat de golfdag plaatsvindt.

burgemeester
Burgemeester doet mee aan sponsoractie

Team KING is een Veldhovense stichting die actief is in de strijd tegen kanker. Fondsenwerving is een belangrijk onderdeel. Jan Matheeuwsen was in 2009 oprichter van de stichting. “We helpen het onderzoek naar een hoger niveau tillen. Het doel is van kanker een beheersbare ziekte te maken. Als we dat voor elkaar krijgen, kunnen we heel veel mensen blij maken,” aldus de oud-voorzitter. De voorbereidingen voor het volgende grote evenement zijn al weer aan de gang: het grote Gala op 2 november dat georganiseerd wordt door Ladies Sociëteit de Kempen. De opbrengst hiervan gaat naar Team KING.

Het hele jaar door zijn er activiteiten, allemaal om geld in het laatje te brengen om nog beter onderzoek te kunnen doen. Ook werkt de stichting aan voorlichting op basisscholen om angst voor de ziekte weg te nemen.

Volgend jaar staat er naast de traditionele golfdag een bijzonder evenement op het programma: de fiets challenge. Deze wielerwedstrijd wordt in Gulpen gereden.