donderdag 18 april 2024
Foto van maquette
Maquette van nieuwe zwembad (@foto van de gemeente website)

3 baden in nieuw zwembad

Centrum – Het nieuwe zwembad krijgt drie baden: een therapiebassin, een doelgroepenbad en een sportbad. Elk bad ziet er anders uit, heeft een ander formaat en krijgt een eigen uitstraling.

De gemeente wil een duurzaam en openbaar zwembad laten bouwen. Het zwembad komt tegen de oude locatie en de sporthal aan te staan. Dan ligt het op de plek van de voormalige basisschool De Rank in het Burgemeester Elsenpark. Den Ekkerman blijft open totdat het nieuwe bad klaar is, waarschijnlijk eind 2021.

Het was toch nog even spannend, toen de gemeenteraad onlangs werd verteld dat de exploitatie duurder zou worden. Een positief besluit van de raad op 17 september maakte echter de weg vrij voor het gunnen van de bouwopdracht.

Gisteren is de overeenkomst getekend voor de bouw van het nieuwe zwembad. Van der Horst aannemers uit Mill gaat het bouwen. Architectenbureau NOAHH | Network Oriented Architecture uit Amsterdam is verantwoordelijk voor het ontwerp. Voor een periode van 10 jaar neemt Van der Horst ook het onderhoud voor zijn rekening.