zaterdag 20 april 2024
Jordan Bujitu is weer terug in Oers: hier scoort hij de 3-0 - Foto: Willem Binnendijk

RKVVO alleen op kop na winst op De Valk

Oerle – De Valk heeft op de derde speeldag zijn meerdere moeten erkennen in RKVVO. Op een regenachtig sportpark de Heikant was de thuisploeg de eerste helft de bovenliggende partij en kwam vlak voor de rust op voorsprong. In de tweede helft had De Valk het betere veldspel, maar was het aanvallend niet daadkrachtig genoeg om RKVVO pijn te kunnen doen. Aan het eind liep RKVVO nog uit naar 3-0, maar desondanks waren de ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd en was het een leuke wedstrijd voor de aanwezige toeschouwers.

RKVVO begon furieus aan de wedstrijd en kwam in de 3e minuut al bijna op voorsprong toen uit een hoekschop de lat werd geraakt en een minuut later een hard schot van Thijs Offermeijer knap gekeerd werd door doelman Dennis Verhoeven. Na een klein kwartier werd De Valk voor het eerst gevaarlijk voor het doel van RKVVO: Robin Smets zag zijn strakke voorzet vanaf rechts weggewerkt worden door doelman Wouter Verhoeven van de Oerlenaren. Een paar minuten later leek Luc Nouwen de kans te krijgen om De Valk op voorsprong te schieten, maar de attent uitgekomen RKVVO-doelman wist de bal voor Luc’s voeten weg te werken.

Halverwege de eerste helft kwam De Valk steeds beter in de wedstrijd en was het Nory Saanen na een mooie individuele actie die het doel onder vuur nam, maar zijn schot werd geblokt door verdediger Benn Soetens. Aan het eind van de eerste helft zette RKVVO weer aan en werd een lange bal van Thijs Offermeijer bijna doeltreffend ingekopt door Bart Sanders, maar hij zijn inzet net naast het doel verdwijnen. Een minuut later was het alsnog raak voor RKVVO toen op links Koen van Steensel het duel met Wesley van Reijen verloor. Die kon de bal voor het doel krijgen en was het Bram van der Velden die met een bekeken schot de thuisploeg op een 1-0 voorsprong bracht.

In de tweede helft was het spelbeeld compleet het tegenovergestelde. Waar RKVVO in de eerste helft veelal het balbezit had, dicteerde De Valk na de rust de wedstrijd en kreeg het na vijf minuten al een goede mogelijkheid. Luc Nouwen kwam door over links en via Nory Saanen kwam de bal bij Ferre Devos die zijn inzet via Benn Soetens net naast het doel zag verdwijnen. Na ruim een uur spelen was het Ferre Devos die met een prachtige opening van rechts naar links Denzel Pinas bereikte die met een lage schuiver de bal net voorlangs zag gaan. Ook RKVVO liet zich aanvallend regelmatig gelden. Zo was een inzet van Bart Sanders bijna doeltreffend maar had doelman Dennis Verhoeven met een fraaie redding daar een knap antwoord op.

Toch viel een kleine twintig minuten voor tijd de 2-0 voor RKVVO toen uit een ingooi de bal voor de voeten van Martijn van Dijk kwam die met een boogbal over Dennis Verhoeven de bal via de onderkant van de lat in het doel zag belanden. De Valk ging meer opportunistisch spelen door verdediger Marco Ayebi Duah naar de voorste linie te schuiven, maar het lukte De Valk niet om RKVVO aan het wankelen te brengen. Diep in blessuretijd moesten de gasten zelfs nog een derde tegentreffer incasseren gemaakt door invaller Jordan Bujitu.

41. v.d. Velden 1-0; 71. v. Dijk 2-0, 92. Bujitu 3-0

Opstelling:
RKVVO: Verhoeven; Beelen (78. Jongenelen), Segers, B. Soetens, Jasper Mol;  v. Doormalen, Offermeijer (78. Kempers), v. Reijen; v. Dijk, Sanders, v.d. Velden (84. Bujitu)
De Valk: Verhoeven; Rijkers, v. Steensel, Ayebi Duah, Pinas (80. Poos); Smets, Devos, v.d. Ven (72. Sella); Saanen (72. Kinsungila), Nouwen, Broers