zondag 14 juli 2024
Vrijwilligers van de zwemclub

Zwemclub ’t Zeepaardje 50 jaar

Centrum – t’ Zeepaardje is een zwemclub opgericht voor mensen met een verstandelijke beperking. Het werd opgericht op  31 januari 1971 door Sjraar Jacobs en  Corrie Bazelmans. Het groeide uit tot een zwemclub voor iedereen die niet kan of mag deelnemen aan het gewone recreatiezwemmen.

Wekelijks zwemmen ongeveer 25 tot 30 deelnemers onder begeleiding 9 enthousiaste vrijwilligers in zwembad Den Ekkerman. Het Zeepaardje valt onder de overkoepelende organisatie KansPlus-Sien regio Eindhoven-Helmond.

Zaterdag 6 november werd het 50 jarig bestaan gevierd. Marjo Waterschoot, deelneemster van het eerste uur, werd door wethouder Mariënne van Dongen in het zonnetje gezet. Marjo ontving een mooi aandenken. Ook overhandigde de wethouder alle vrijwilligers een bos bloemen.

Tijdens het etentje voor de vrijwilligers reikte mevrouw Dickie van der Kaa  namens het landelijke bestuur van KansPlus aan 7 vrijwilligers een gouden erespeld uit. De twee vrijwilligers die nog niet zo lang bij de zwemclub betrokken zijn ontvingen wel een bos bloemen. (zij staan ook op de foto) (Cor van Ekert en René Biemans ontvingen alleen bloemen)