zondag 26 mei 2024
JOS-doelman pakt bal voordat Koç (22) en Rob van Boekel (22) gevaarlijk worden - Foto: Thieu Vlemmix

UNA krijgt dikke jas van JOS

Zeelst – UNA vierde op deze 7e november haar 92e verjaardag. Dat was de gasten van JOS Watergraafsmeer blijkbaar niet ontgaan, want ze brachten voor de komende winterperiode een passend “cadeau” mee. De Amsterdammers hadden gedacht aan een warme jas. Het werd echter een dikke jas, want UNA leed voor het eerst dit seizoen op eigen veld een nederlaag en niet zomaar een. De ploeg uit Amsterdam won met 4-1.

Het blessurespook waart nog steeds rond op Sportpark Zeelst. Tot vorige week bleek dat nog geen directe gevolgen te hebben voor de formatie van Harrie Gommans. En ook deze zondag was Brian Boogers er weer niet bij en spits Serhat Koç stond wel in de basis, maar oogde verre van fit.

De eerste helft was een perfecte remedie voor mensen met een slaapprobleem. Afgezien van een paar doelgerichte pogingen van Rob van Boekel (2 maal een schot van binnen de 16 over de lat) en eentje van Max van den Akker (diagonaal voor het doel langs) viel er niet veel te genieten, want ook JOS Watergraafsmeer bakte er net zo weinig van.

Het moest dan maar in het tweede bedrijf gaan gebeuren. Aanvankelijk zag het er nog goed uit voor UNA, want in de 54e minuut schoot Koç met “anderhalf” been na een voorzet van Rob van Boekel de knikker van dichtbij achter doelman Edwin Sudibyo. Even draaiden de geelzwarten het gas meer open, maar nadat een voorzet van Sten Senders voor het Amsterdamse doel door drie aanstormende geelhemden werd gemist was het gedaan met de wapenfeiten van de geelzwarten. UNA ging niet echt meer voor de 2-0, maar JOS wilde meer. De 1-1 kwam dan ook op het bord in de 66e minuut via Kevin Huijsman. Drie minuten later werd het zelfs al 1-2 toen aanvoerder Richmond Bossman een strakke voorzet gaf die door Hanne Hagary werd ingekopt.

Teun Willems kwam bij UNA na een forse blessuretijd in de ploeg. Lang duurde zijn optreden echter niet, want na een paar minuten verliet hij het veld met een nieuwe kwetsuur.

Zes minuten voor tijd was er voor UNA helemaal geen eer meer te behalen toen Noёl van Gerven in de middencirkel ten val kwam en Malcolm Esajas vrije doorgang kreeg naar het UNA-doel: 1-3. Vier minuten later probeerde keeper Kai Huybers de bal van de voet van Nigel Hardenberg te pakken, maar pakte er ook een stukje Hardenberg  bij. Die mocht vervolgens vanaf de bekende stip de 1-4 aantekenen.

Doelpunten:
54. Koç 1-0, 66. Huijsman 1-1, 69. Hagary 1-2, 84. Esajas 1-3, 88. Hardenberg 1-4 (str)

Opstellingen:
UNA: Huybers; Horsten, Puts (79. Bergraaf), van Gerven, Sijbers; Franssen, Boulghalgh, R. van Boekel (75. Willems (79. Eenow Dahir)); Senders, Koç, van den Akker
JOS/Watergraafsmeer: Sudibyo; Tol (26. Huijsman), Versteeg, Gerritse, Bossman; Hagary (70. Plemper), T. de Jong, Fafiani (70. Burgers); Esajas, Bergwijn, Hardenberg