woensdag 17 april 2024
Alle winnaars van editie 2019 op het podium
De winnaars van 2019 @Foto Harry Kleijnen

5e editie Sportgala opnieuw sportief feest

Veldhoven-centrum – Afgelopen vrijdagavond vond het Sportgala plaats in De Schalm. Op deze feestelijke avond zijn de sportman, sportvrouw, de sportploeg en het sporttalent van 2019 van Veldhoven bekend gemaakt.

De Stichting Sportgala Veldhoven organiseert elk jaar hèt sportgala van Veldhoven in Theater de Schalm. Het gala is bedoeld voor sporters, bestuurders, vrijwilligers en iedereen die de Veldhovense sport een warm hart toedraagt. De gemeente maakt dit allemaal mogelijk en dankzij diverse Veldhovense sponsors is de toegang gratis.

De presentatie was dit keer in handen van Anne-Marie Fokkens en Thijs Slegers. Zoals altijd hebben de winnaars een opmerkelijke sportieve prestatie moeten leveren. Een andere overeenkomst, is dat zij in Veldhoven wonen of lid zijn van een in Veldhoven gevestigde sportorganisatie. Een selectiecommissie, ook met een sterke binding met de Veldhovense sport, koos in iedere categorie met drie genomineerden de winnaar.

Sportman 2019: Reinier Honig
Reinier Honig is weg- en baanwielrenner bij TWC Tempo-Hoppenbrouwers-VIRO. Na diverse Nederlandse kampioenschappen werd Reinier in 2019 Europees kampioen stayeren. Het EK was het absolute hoofddoel van zijn seizoen. Eerder werd hij al drie keer tweede. Reinier kon niet aanwezig zijn. Interim-coach van PSV Ernest Faber reikte de prijs uit aan Jacqueline Smets van het clubbestuur.

Ernst Faber, Jacqueline Smets, Thijs Slegers @Foto John van de Kerkof
Ernest Faber, Jacqueline Smets, Thijs Slegers @Foto John van de Kerkhof

Sportvrouw 2019: Inge Jansen
Inge Jansen is schoonspringster bij PSV. Op de 3 meter plank behaalde zij goud op het Europees Kampioenschap in Kiev. In juli kwalificeerde Inge zich voor een plek in het Olympisch Team Nederland voor de Olympische spelen in Japan. Dat gebeurde op het Wereldkampioenschap in Gwangju (Zuid Korea). Daan de Kort reikte de prijs uit, hij is wethouder Sport en jurylid van het Sportgala.

Daan de Kort en schoonsprinster Inge Jansen, de foto is van Harry Kleijnen
Daan de Kort en schoonsprinster Inge Jansen @Foto Harry Kleijnen

Sporttalent 2019: Sven Cuppen
Sven Cuppen is bokser bij Golden Gloves. Sven werd in 2019 Kampioen A-klasse en Zuid-Nederlands kampioen. Meerdere keren behaalde hij goud in Europese wedstrijden. Hij is in 2019 als jongste bokser met Team Nederland afgevaardigd naar Tbilisi in Georgië. In de kwartfinale verloor hij nipt, maar plaatste zich wel bij de beste acht van Europa. Ernest Faber reikte de prijs uit.

Ernst Faber en Sven Cuppen, de foto is van John van de Kerkhof
Ernest Faber en Sven Cuppen @Foto John van de Kerkhof

Sportploeg 2019: CD Kidz
CD Kidz is de Hiphop afdeling van Cardo Dance Department. Deze jonge dansers hebben het afgelopen jaar veel mooie prestaties geleverd:

  • Nederlands, Europees en Wereldkampioen Streetdance bij UDO under 16 advanced
  • 1e Take the Crown under 18b
  • 1e Break a leg under 14 advanced
  • 1e HipHopKingz under 14 advanced
De dansers van CD Kidz de foto is van John van de Kerkhof
De dansers van CD Kidz @Foto John van de Kerkhof

Eervolle vermelding 2019: Stichting De Stalvrienden
De stichting maakt paardrijden mogelijk voor mensen met een fysieke of mentale beperking. Dat gebeurt in Rijhal De Schietberg in Veldhoven. De stichting biedt aangepaste lessen aan voor het tarief dat in reguliere maneges wordt betaald. Daarvoor zijn sponsoren nodig. In de stichting zijn instructeurs actief en een uitgebreid team van vrijwilligers. Er rijden momenteel ongeveer 65 ruiters uit de regio bij deze stichting.

Stichting De Stalvrienden, de foto is van John van de Kerkhof
Daan de Kort reikt prijs uit aan Stichting De Stalvrienden. @Foto John van de Kerkhof

Voor meer foto’s, zie ons bericht op Facebook.