zondag 14 juli 2024
Albert Leo

Albert Leo ontvangt Erespeld

Het is gelukt: nietsvermoedend liep Albert Leo na de coronacheck dorpshuis d’n Bond binnen, waar hem een verrassing wachtte.

Een hele waslijst aan activiteiten als vrijwilliger in de gemeente Veldhoven vormde voor het gemeentebestuur aanleiding hem de Erepenning van de gemeente Veldhoven toe te kennen. Liefst 48 jaar is Albert, ook wel bekend als clown Appie, actief in allerlei verenigingen.

Om er enkele te noemen … presentator van de Oranjemarkt, presentator en clown Appie bij carnavalsvereniging ’t Verreke, hij zet zich in bij het Knorrebal van Severinus, de kinderoptocht van Rommelgat en de sleuteloverdracht van het SOK.

Daarnaast zet Albert zich in als EHBO’er, simulatieslachtoffer, en instructeur bij de jeugd-EHBO.

Daarbovenop is Albert ook actief bij het gilde Sint Caecilia. Van dat gilde was dan ook een aantal leden aanwezig in d’n Bond.

Een groot aantal leden van verenigingen waarvoor ook Albert zich inzet, wachtte Albert op, waarbij zij hem verrasten met een groot aantal ballonnen. Wethouder Jeroen Rooijakkers las hem de oorkonde voor en spelde hem de erespeld op. Op de foto Albert met de microfoon waarmee velen hem kennen, een goedlachse en welsprekende Veldhovenaar die de Erespeld ten volle verdient!