dinsdag 16 juli 2024

Beperkende maatregelen Kringloop De Kempen

De Kempen – Vanwege het corona-virus heeft ook Kringloop de Kempen enkele beperkende maatregelen moeten nemen. Er worden voorlopig geen spullen meer opgehaald en woningen leeggeruimd. Ook zijn de winkeltijden beperkt van 13.00 uur tot 17.00 uur. Daarnaast zijn de afgiftestations in haar winkels in Bergeijk en Waalre nu gesloten.

Voor het inleveren van spullen is het afgiftestation in Veldhoven nog wel open (van 13.00 uur tot 16.45 uur). Omdat de opslagruimte in deze coronatijd krap begint te worden, wordt wel opgeroepen om goede spullen zo mogelijk nog even te bewaren en deze op een later moment Kringloop de Kempen te gunnen. Met kleding, schoenen en huishoudtextiel kan men nog altijd ‘corona-safe’ terecht bij de kledingcontainers in Waalre, Riethoven, Westerhoven, Bergeijk en Luyksgestel die nu vaker geleegd worden.

Het is organisatorisch flink aanpoten om de boel draaiend te houden. Er zijn zieken, hele groepen die niet mogen komen werken (zoals cliënten van Stichting Severinus, KempenPlus, GGzE en ouderen). Een deel van de medewerkers van Kringloop de Kempen werkt er omdat ze behoefte hebben aan sociale contacten, aan een dagritme en om nuttig bezig te zijn. Stichting Kringloop de Kempen doet haar best, waar mogelijk, deze groep mensen daar een mogelijkheid voor te blijven bieden. Zo worden bij een van haar medewerkers, die CD’s en DVD’s controleert en verzegelt, deze spullen nu thuis aangeleverd en opgehaald. 

In tegenstelling tot sommige branchegenoten die hun deuren al volledig hebben gesloten, voelt Kringloop de Kempen zich duidelijk geroepen open te blijven. Ook om zo met haar voordelige assortiment bereikbaar te blijven voor mensen met een beperkt budget.