woensdag 17 april 2024
Mevr. Nel Pijl (links) en mevr. Gerry van Haaren (rechts) - Foto: Evert Geurts/Omroep Veldhoven

Erespelden voor vrijwilligers Stichting EVA

Riethoven – Vrijdagmiddag 28 augustus reikte wethouder Mariënne van Dongen twee Erespelden uit aan vrijwilligers van Stichting Educatie Voor Anderstaligen (EVA). Tijdens de Medewerkersdag in De Volmolen in Riethoven ontvingen mevrouw Nel Pijl en mevrouw Gerry van Haaren de gemeentelijke onderscheiding voor hun langdurige inzet als vrijwilliger.

Mevrouw Nel Pijl-van den Berg (69) is 25 jaar vrijwilliger bij Stichting EVA. Zij begeleidt en ondersteunt de handwerkbijeenkomsten en verzorgt de bijbehorende administratie.

Mevrouw Gerry van Haaren-van Kessel (57) zet zich al ruim 17 jaar in als penningmeester en (interim-) voorzitter bij Stichting EVA. Daarnaast is zij ook vrijwilliger bij Digitaalhuis Veldhoven. Tevens was zij actief binnen de parochie St. Caecilia, zat ze jarenlang achter de kassa bij Cult & Tumult en was ze 15 jaar begeleidster bij Stichting Peuterspeelzaal Dribbelhof.

De Erespeld is een onderscheiding waarmee Gemeente Veldhoven de bijzondere inzet van vrijwilligers waardeert. Zij zijn dan ook de onmisbare schakels binnen onze samenleving.

(Redacteur: Esther Westerhuis)