donderdag 18 april 2024
Ewout (midden) volgt de politie in RTL programma
Ewout (midden) volgt de politie voor RTL programma

RTL reality serie ook in Veldhoven

Veldhoven – Na het succes van het RTL programma ‘Bureau Burgwallen’, start op 2 september een nieuwe reeks. Dit keer volgt presentator Ewout Genemans de politie in Eindhoven en Veldhoven.

Waar het in Bureau Burgwallen draaide om het drukke centrum van Amsterdam, wordt nu meer gekeken naar problemen in de woonwijken van Eindhoven. Ook in Veldhoven is er gefilmd. Ewout: ‘In die wijken zijn we meer bezig met woningbraken en drugsdelicten. De focus van de agenten die we volgen ligt op contact maken. Ze praten veel met bewoners en controleren auto’s en scooters om een goed beeld te krijgen van wat er speelt.’

Ewout loopt sinds februari mee met de politie. Hij gaat daarbij vooral met agenten op meldingen af, zoals aanrijdingen, overlast of huiselijk geweld. ‘Meldingen zijn er genoeg, daardoor leer ik veel over politiewerk op verschillende plekken. De meeste mensen wonen toch in een woonwijk en niet in het drukke centrum van een grote stad, dus ik denk dat deze serie heel herkenbaar wordt.

Er is natuurlijk wel verschil tussen Eindhoven/Veldhoven en Amsterdam. Ewout: ‘In Amsterdam zijn ze wat strenger. Meldingen met toeristen in een drukke stad vragen om een andere aanpak dan in een wijk waar je iedere dag met de bewoners te maken hebt. De ervaring is echt anders hier.’

Vanwege de corona-uitbraak hebben de opnames kort stilgelegen. De eerste uitzending van Bureau 040 is te zien op woensdag 2 september om 21:30 op RTL 4. Er zijn achttien afleveringen.