dinsdag 18 juni 2024
Busstation Eindhoven, Bron: Wikimedia Commons

GEZOCHT: getuigen aanval buschauffeur

De Politie in Eindhoven zoekt getuigen van een aanval op een buschauffeur in Eindhoven. De chauffeur reed vrijdag 27 januari 2017 op lijn 16 richting het Maxima Medisch Centrum, toen twee of drie jonge mannen omstreeks 22:40 uur bij de halte Nicolaistraat in Eindhoven hem met een brandende vloeistof in het oog spoten.

De chauffeur keek net in zijn spiegel om te kijken naar de uitstappende reizigers. Hij zag de actie daarom niet aankomen. Wel had hij van tevoren gezien dat de mannen, die bij de halte stonden te wachten, jonge mannen tussen de 20 en 25 jaar waren met een licht getinte huid. Na de aanval vluchtten de daders.

De buschauffeur heeft blijvende schade aan zijn ogen opgelopen. De politie wil de daders van deze laffe streek dan ook zo snel mogelijk vinden. Tijdens de aanval zaten er ongeveer tien mensen in de bus, belangrijke getuigen die de politie graag wil spreken. Alles wat men in of rondom de bus gezien of gehoord heeft wil de politie graag weten om achter de identiteit van de daders te komen. Informatie doorgeven kan via het telefoonnummer 0900-8844 onder vermelding van het registratienummer 2017020677.