zondag 26 mei 2024
Een kraanwagen heeft de kiosk op zijn plaats gehesen.

Kiosk geplaatst op kinderboerderij De Hazewinkel

De nieuwe kiosk is gisteren twee dagen later dan verwacht gearriveerd op kinderboerderij De Hazewinkel. Het kant-en-klaargebouw werd met een kraanwagen op zijn plek gehesen. In de komende weken wordt de kiosk ingericht en op de nutsvoorzieningen aangesloten.

Voor de plaatsing van de kiosk zijn tijdelijk enkele kleine speeltoestellen verwijderd, zo liet de gemeente vorige week al weten. Deze moesten plaatsmaken voor de rijplaten voor de kraanwagen. De toestellen zullen spoedig weer op hun oude plek komen te staan.

Discussie

De plaatsing van de kiosk was een groot discussiepunt afgelopen zomer. De Gemeente Belangen Veldhoven (GBV) pleit al sinds eind jaren ’90 voor een dergelijke voorziening, vooral vanwege de toiletten. Er was in eerste instantie veel weerstand vanuit andere partijen vanwege de begroting van €80.000.

De kleinschalige kiosk is bedoeld om meer service te bieden aan de bezoekers van De Hazewinkel. Er komt een beperkt aanbod van drankjes en versnaperingen, gecombineerd met een toiletvoorziening met verschoonmogelijkheid voor de allerkleinsten.  Severinus en
Cordaad zullend de kiosk beheren en op een niet-commerciële basis later draaien. De kiosk staat net binnen het hek van de kinderboerderij aan de kant van de speeltuin, maar is ook wanneer de kinderboerderij gesloten is te bereiken.

Naar verwachting wordt de kiosk dit voorjaar geopend.

Foto’s: Jerry Immers