zondag 26 mei 2024
Wethouder Daan de Kort en sportarts Goof Schep - Foto: Máxima MC

MMC ontvangt cheque Stimuleringsfonds

Veldhoven – Donderdag 20 augustus reikte wethouder Daan de Kort een cheque van 48.640 Euro uit aan Goof Schep, sportarts bij Máxima MC. Het bedrag is een co-financiering voor “Fit op maat met de FitMax© vragenlijst”. Dit project omvat het ontwikkelen van een ICT-toepassing voor de gezondheidszorg, als alternatief voor de uitgebreide en kostbare inspanningstest.

Al vele jaren doet sportarts Goof Schep wetenschappelijk onderzoek naar het effect van fitheid op het herstel van patiënten. In dit onderzoek is de ontwikkeling van een app een volgende stap. Hiermee wordt de fitheid van een patiënt tijdens de behandeling gemeten en gemonitord.

Veldhovens wethouder Daan de Kort reikte de cheque van 48.640 Euro uit namens het Stimuleringsfonds van de 21 gemeenten die verenigd zijn in de Metropoolregio Eindhoven (MRE). Het doel van dit fonds is om projecten te subsidiëren die de economie in de regio versterken. Kernwoorden hierbij zijn samenwerking en innovatie. Zoals De Kort aangeeft “Ook dit is een project waar we trots op zijn. Dit project laat veel van de kracht van de regio zien”.