donderdag 13 juni 2024

Nieuwe hoofdentree MMC Veldhoven

Veldhoven – Het Máxima Medisch Centrum (MMC) heeft vanaf dinsdag 11 augustus een nieuwe – tijdelijke – hoofdingang gekregen. Hij bevindt zich nagenoeg naast de oude hoofdingang. Deze entree draagt bij aan de realisatie van een geheel nieuw ontvangstconcept op de plek van de huidige hoofdingang die naar verwachting medio 2024 opgeleverd wordt.

Na de coronacrisis wordt de patiëntenzorg in het MMC verder uitgebreid. Dit betekent dat het weer drukker wordt in het ziekenhuis. Het voormalige entreegebied gaf onvoldoende ruimte om patiënten en bezoekers conform coronamaatregelen te ontvangen.

De nieuwe hoofdingang ligt tussen de voormalige ingang en het Innovatiecentrum. Er één nieuwe centrale ingang gecreëerd om patiënten en bezoekers de ruimte te geven en een goede doorstroom te garanderen. Via aangepaste bewegwijzering op het terrein worden bezoekers van het MMC naar het nieuwe tijdelijke entreegebied geleid.

Dankzij de nieuwe ingang kunnen alle benodigde maatregelen getroffen worden om een ziekenhuisbezoek veilig te laten verlopen. Bij binnenkomst beantwoorden patiënten en bezoekers enkele vragen over mogelijke corona-gerelateerde klachten. De ruime entree garandeert de doorstroom, zodat geen wachtrijen ontstaan en de 1,5 meter afstand bewaakt kan worden. Daarnaast biedt de nieuwe hoofdingang voldoende wachtruimte, nabijheid bij de parkeerplaatsen en voldoende ruimte voor inkomende en uitgaande patiënten.

Deze nieuwe entree is een tijdelijke ingang. Hij draagt bij aan de realisatie van een geheel nieuw ontvangstconcept op de plek van de huidige hoofdingang die naar verwachting midden 2024 opgeleverd wordt.