zondag 14 juli 2024
Zegening van het graf

Allerzielenviering en zegenen van de graven

Veldhoven – Volgende week donderdag 2 november is het Allerzielen. De katholieke kerk herdenkt dan al haar overledenen en bijzonder hen die in het afgelopen jaar overleden zijn. Op deze gedenkdag zijn er twee Eucharistievieringen in de Christus Koningkerk, om 9:00 en 19:00 uur. In de Eucharistieviering van 19.00 uur worden de overledenen herdacht die in het afgelopen jaar een kerkelijke uitvaartdienst gekregen hebben.

Voor deze vieringen is het mogelijk een misintentie op te geven. Deze kost € 12,50. De viering van 19.00 uur wordt uitgezonden via de lokale omroep Veldhoven en via de livestream op het YouTubekanaal van de parochie Christus Koning.

Zondag 5 november worden op alle vier de kerkhoven van de parochie de graven van de overledenen gezegend. Aansluitend aan de Eucharistieviering van 10.00 uur in de Christus Koningkerk worden de graven op het Lambertuskerkhof gezegend en om 11.30 uur de graven op het kerkhof bij de H. Caeciliakerk. De kerkhoven bij de H. Willibrorduskerk en St. Jan de Doperkerk worden om 12.30 uur gezegend.

De nabestaanden verzamelen zich op de afscheidsplaats voor een kort gebed en gaan vervolgens bij de graven van hun overleden dierbaren staan die dan door de priester gezegend zal worden.