zondag 28 april 2024

Na 4 keer winst op rij, verlies voor UNA in Tiel

Tiel – Na een goede serie van 4 overwinningen op rij stond zaterdagmiddag een uitwedstrijd op het programma tegen het lastige TEC. Konden de Zeelstenaren de goede lijn op sportpark De Lok doorzetten? Na een goede eerste helft met verschillende kansen voor de gasten, moest UNA in de tweede helft toch zijn meerdere erkennen in de Tielse Eendracht Combinatie.

UNA startte de wedstrijd na enkele weken afwezigheid weer met Bassou Boulghalgh en Sten Senders. De geelzwarten maakten het de thuisploeg ook behoorlijk lastig met fraaie aanvallen. Na 12 minuten ging een schot van Max van den Akker via TEC-keeper Nino Walbeek in het zijnet, waarna de corner door Yoeri Sijbers werd overgekopt. Na 20 minuten opnieuw kansen voor UNA. Eerst werd een schot van de doorgekomen Joey van Casand geblokt en enkele minuten later werd een – door Sten Senders hard en laag voor de goal geplaatste bal rakelings door Max van den Akker gemist.

Na enkele mooie acties van Adil Lechkar, kwam het eerste echte gevaar van de thuisploeg na een half uur toen een schot van Mohamed El Markrini net over het doel van Petar Stoskovic verdween. Enkele minuten later opnieuw een kans voor TEC, maar Tom Scheepers kon op tijd ruimen. De rust ging dan ook met de welbekende 0-0 brilstand in.

De tweede helft was nauwelijks 5 minuten bezig toen TEC een strafschop kreeg toegekend na een handsbal van Brian Boogers binnen de beruchte 16 meter. Jeffry Ket had geen moeite om de pingel te verzilveren, 1-0. Na de Tielse openingstreffer begon TEC sterker te worden. Zo was het onder andere Adil Lechkar die in de 57e minuut dicht bij de 2-0 was, maar zijn schot ging rakelings naast het UNA doel.

UNA-trainer Harrie Gommans probeerde het tij te keren met enkele aanvallende wissels. Maar in dezelfde minuut dat linksback Joey van Casand werd gewisseld voor aanvaller Nick Tielemans, was het Givon Derby die met een mooie actie de thuisploeg op een 2-0 voorsprong zette. Op een kopbal van Brian Boogers na, die net over het Tielse doel ging, kon UNA er weinig meer tegenover zetten. Sterker nog, TEC kon enkele minuten voor het eindsignaal zelfs nog op 3-0 komen. Een voorzet van Adil Lechkar werd door Arsenio Valpoort afgelegd op Jarchinio Antonia, die zuiver kon binnenschieten.

50. Ket 1-0 (str), 71. Derby 2-0, 86. Antonia 3-0