donderdag 25 juli 2024
Eveline Saalberg

Atleet Eveline Saalberg ontvangt Erespeld

Veldhoven – Afgelopen zondag reikte burgemeester Marcel Delhez de gemeentelijke Erespeld uit aan Eveline Saalberg (24). De uitreiking vond plaats tijdens het 60-jarig jubileumfeest van Groot Veldhovense Atletiek Club (GVAC).

Eveline Saalberg is al jaren lid van GVAC en heeft als GVAC-atlete bijzondere prestaties geleverd in 2022. Zo behaalde zij een gouden medaille met de estafetteploeg voor vrouwen (4×400 meter) op het EK-atletiek in München. Daarnaast ontving ze tijdens het WK-atletiek in Eugene een zilveren medaille voor de gemengde estafetteploeg (4×400 meter). Naast deze prestaties verbrak ze ook haar persoonlijke record: in 51,22 seconden liep ze 400 meter.

Over de Erespeld

De Erespeld (een gemeentelijke onderscheiding) is een blijk van waardering voor een persoon die zich op een bijzondere manier heeft ingezet voor de gemeenschap of iemand die een bijzondere prestatie heeft geleverd op het gebied van sport en cultuur. Vindt u dat iemand ook een Erespeld verdient? Vraag deze dan aan via www.veldhoven.nl/gemeentelijkeonderscheiding