donderdag 25 juli 2024

Marvilde pakt met hard werken een punt in Kruisland

Kruisland – Voor de 2e keer in het 96-jarig bestaan begint Marvilde aan een competitie in de 1e klasse. Zes jaar geleden eindigde dit niveau na één seizoen. Nu dus een nieuwe kans om te bewijzen dat het mogelijk is om langer stand te houden. Vandaag de eerste wedstrijd, uit bij SC Kruisland, dat vorig jaar derde werd in de 2e klasse en via de nacompetitie promoveerde. Kruisland is dit seizoen danig vernieuwd, met vooral spelers van 3e divisionist GOES. De stormloop in de eerste helft was groot en Marvilde was gedwongen te verdedigen. Met het nodige fortuin werd de rust ongeschonden bereikt. In de tweede helft was de pijp bij de thuisploeg leger. Marvilde hield gemakkelijker stand en had zelfs mogelijkheden om met winst te vertrekken. Dat gebeurde (terecht) niet en het gewonnen punt mag gerust gekoesterd worden.

De eerste minuten gingen nog gelijk op, waarbij Mark van Doorn na vijf minuten een voorzet vanaf rechts voor het doel langs kopte. Daarna kwam de stormloop van Kruisland op gang. Met veel snelheid over het hele veld en veel balvaste spelers werd Marvilde ver terug gedrongen, maar het leverde niet veel grote kansen op. In de 29e minuut kwam een verre inworp van Kruisland voor het doel. Daar werd de bal doorgekopt en voorlangs gekopt door Jeremy Goveia. Twee minuten later werd er in het strafschopgebied een overtreding gemaakt op Souffiane el Ouazzani. Gelukkig voor Marvilde stopte Sam van Rooij de door Richelor Sprangers ingeschoten strafschop. De rebound werd knap onschadelijk gemaakt door Nick van den Boomen. De enige echte kans van de eerste helft van Marvilde kwam in de 34e minuut. Gino de Wijs gaf hard voor vanaf links en kwam op rechts terecht bij Sam Weijers. Sam gaf over de grond terug naar Sil van Herwijnen wiens schot net over het doel ging. In de laatste secondes voor rust was er uit een corner nog een scrimmage voor het Marvilde-doel, maar uiteindelijk kon de bal weggewerkt worden.

In de tweede helft bleek al snel dat de dadendrang van de thuisclub in de eerste helft veel energie gevergd had. Marvilde kwam meer in het spel voor en kreeg kansen. In de 58e minuut werd Clint van Doorn diep gestuurd. Zijn voorzet op Sil van Herwijnen werd met een uiterste sliding tot corner verwerkt. Een kwartier voor het einde was er eerst een schot van Richelor Sprangers, net over het doel, waarna Robbert Born een perfecte lange bal gaf op Clint van Doorn. Clint dook op in de spits en nam de bal aan achter de laatste verdediger. Nadat hij de bal vrijgemaakt had schoot hij op de rand van het strafschopgebied richting de linker benedenhoek. Doelman Maikel Korebrits wist zijn hand nog net achter de bal te krijgen tot hoekschop. Meteen hierna kreeg Kruisland een ingooi op rechts. Jelle Klap, rechtsback, gooide deze telkens tot bij de eerste paal. Zo ook nu en na enige kopballen dacht een speler van Kruisland in te kunnen koppen, maar Sam van Rooij bokste de bal net voor zijn hoofd weg. Hiermee liep deze pittige wedstrijd op z’n eind en mag Marvilde heel tevreden zijn met het punt, al heeft het zelf misschien wel de meeste kansen gehad.

(verslag: Peter Verstappen)

Opstellingen:
Marvilde: van Rooij; C. van Doorn, van den Boomen, R. Born, van Vark; van der Meer (66. van Houtum), M. van Doorn, de Jongh; Weijers (66. Vroomen), van Herwijnen (90. Megens), de Wijs (88. Slegers)