woensdag 24 april 2024
Smiling young woman with tablet lying on couch at home

Bibliotheek: 100 e-books beschikbaar voor iedereen

Veldhoven – De gebouwen zijn dicht, maar de bibliotheken zijn online gewoon open. In de ThuisBieb-app zijn vanaf nu 100 e-books voor iedereen beschikbaar. Ook voor mensen die geen lid zijn. 

Met de ThuisBieb wil de bieb iedereen die thuiszit een hart onder de riem steken én een mooie leeservaring bieden. De ThuisBieb is in ieder geval open tot en met 10 mei. De brede selectie bevat voor elk wat wils: van spanning tot chicklit en van literatuur tot informatief. 

De jongere lezer vindt in de app naast bekende titels als ‘Stuntvlogger Sam’ van Jelmer Jepsen, ook bijzondere boeken als ‘Toverhanden’ van Chris Winsemius en ‘Alaska’ van Anna Woltz.

De ThuisBieb sluit mooi aan bij eerdere initiatieven om mensen te wijzen op het online aanbod van de Bibliotheek. Samen met de CPNB werd de campagne #ikleesthuis gelanceerd. In de LuisterBieb, dat is de app voor luisterboeken, zijn ruim 100 extra titels toegevoegd die beschikbaar zijn voor iedereen. Het aantal bezoekers van de online Bibliotheek is sinds de start van de campagne meer dan verdrievoudigd.  

Leden van de bieb met vragen over de online diensten kunnen terecht bij de klantenservice van de Bibliotheek Veldhoven. Deze is maandag tot en met vrijdag van 10.30 tot 17.30 uur telefonisch bereikbaar via 040-2532901 en via info@bibliotheekveldhoven.nl.