zondag 26 mei 2024
Foto: Jaap Robben. @Foto Vanfleteren

Jaap Robben te gast bij Literair Café Veldhoven

Zeelst – Op zondag 26 mei is van 14.00-16.00 uur in Museum ’t Oude Slot is auteur Jaap Robben te gast.

Dichter en schrijver Jaap Robben (Oosterhout, 1984) is vooral bekend van zijn romans Birk, Zomervacht en Schemerleven. In de prachtige, overdekte tuin van Museum ’t Oude Slot wordt Jaap geïnterviewd door bibliotheekmedewerker Mark van der Linden. Bruna Veldhoven verzorgt de boekverkoop, inclusief signeersessie.

Met zijn romandebuut Birk veroverde Jaap Robben in 2014 direct boekhandel, lezer en recensent. Zijn tweede roman Zomervacht haalde de longlist van de International Booker Prize en werd vorig jaar verfilmd.

In 2022 verscheen zijn veelbesproken roman Schemerleven. Het boek gaat over het verdriet om niet levend geboren, ongedoopte baby’s die vroeger vaak anoniem werden begraven. Jaap Robben kreeg overweldigende reacties op zijn boek, waarvan inmiddels ruim 50.000 exemplaren zijn verkocht.

“Wat een prachtig boek. Wat een meester, Jaap Robben. Lees dit, doe uzelf dat plezier”, zo oordeelde collega-schrijver Griet Op de Beeck.

Praktische informatie

Literair Café Veldhoven is op zondag 26 mei van 14.00 tot 16.00 uur in Museum ’t Oude Slot, Hemelrijken 6 in Veldhoven. Het museumcafé is na afloop geopend tot 17.00 uur. Entree: € 12,50 (regulier) / € 10,- (bibliotheekleden). Kaarten zijn vooraf verkrijgbaar via de website en kassa van Theater de Schalm en op de dag zelf bij Museum ’t Oude Slot.

Over Literair Café Veldhoven

Gemoedelijk, inspirerend en verrassend: dat zijn de kenmerken van Literair Café Veldhoven. Het evenement beleefde sinds de start in 2018 al 17 edities met onder andere Ronald Giphart, Griet Op de Beeck, Bart Chabot en Marieke Lucas Rijneveld. Literair Café Veldhoven is een samenwerking van de Bibliotheek Veldhoven, Bruna Veldhoven, Museum ’t Oude Slot en Theater de Schalm en wordt mede mogelijk gemaakt dankzij het Lira Fonds.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *