woensdag 19 juni 2024
Een feestelijk moment op de bouwplaats aan de Sitterlaan

Bouw van woonzorglocatie voor mensen met dementie

Zonderwijk – Op woensdag 28 juni is een mijlpaal bereikt bij de bouw aan de Sitterlaan: het hoogste punt van de kleinschalige woonzorglocatie Het Nijlandhuis. Dat werd op de bouwplaats gevierd met een traktatie voor de bouwvakkers, buurt en toekomstige bewoners.

Het Nijlandhuis is een nieuwe locatie van zorgorganisatie Dagelijks Leven. De toekomstige bewoners met dementie zijn hier straks verzekerd van gespecialiseerde en persoonlijke 24-uurs zorg. Wonen in Het Nijlandhuis is betaalbaar voor iedereen, ook met alleen AOW als inkomen.

‘Dat we een woonzorglocatie mogen openen op deze mooie plek vinden we geweldig’, vertelt Judith Bunt, opstartmanager bij Dagelijks Leven. ‘Dit is voor ons ook nog eens een toplocatie: midden in de wijk, met voorzieningen én het groen van Park Vogelzang op een steenworp afstand. Wij streven ernaar om de bewoners zo veel mogelijk deel uit te laten maken van activiteiten in de buurt. Op deze plek gaat dat perfect lukken.’

Bezoek voor meer informatie over Het Nijlandhuis www.hetnijlandhuis.nl of neem contact op met Judith Bunt via j.bunt@dagelijks-leven.nl.