dinsdag 18 juni 2024
De vernielde busruit op de Heerbaan.

vernielde busruit veroorzaakt levensgevaarlijke situatie

De politie is dringend op zoek naar getuigen van een levensgevaarlijke situatie die donderdagavond 10 maart op de Heerbaan ontstond. Een elektrische lijnbus van lijn 403 reed daar rond 20:40 uur richting zijn eindpunt toen de buschauffeur een voorwerp op zich af zag komen waarbij de busruit werd vernield.

Vanuit een tegemoetkomend voertuig werd een zwaar voorwerp tegen de voorruit van de bus aan gegooid. Die verbrijzelde onmiddellijk en belemmerde sterk het uitzicht van de chauffeur. De bus kon nog maar net veilig tot stilstand worden gebracht en een aanrijding werd ternauwernood voorkomen. Omdat de bus zijn eindhalte bijna had bereikt zaten er maar twee passagiers in de bus. Zowel de chauffeur als de passagiers bleven ongedeerd.

Gezocht

De politie is nog dringend op zoek naar getuigen om de daders te pakken. Er is geen omschrijving van de auto of de inzittenden bekend. Wel hebben dezelfde daders waarschijnlijk een uur later nog een gelijksoortig voorwerp naar een andere bus gegooid op de Bossebaan / Heemweg. Daar was in eerste instantie geen melding van gemaakt omdat het projectiel zijn doel mistte. In combinatie met de geraakte bus acht de politie de gebeurtenis wel als belangrijk en ook hiervoor worden getuigen gezocht.

Mensen die donderdagavond rond 20:40 uur op de Bossebaan of rond 21:40 uur iets gezien hebben kunnen zich melden bij de politie. Dat kan telefonisch via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 onder vermelding van zaaknummer 2017050328.