woensdag 24 april 2024
Veldhoven Zoo

Gestolen kaketoes verhandeld op Marktplaats

De twee eerder deze week gestolen kaketoes van Veldhoven Zoo zijn verhandeld op Marktplaats. De vogels zijn goed voor zo’n 4000 euro. Ze werden opgekocht door een man die ‘slechts’ 1000 euro voor de dieren over had. Hij had een advertentie op de handelssite gezet waar de vermoedelijke dief of dieven op reageerden.

De dieren zijn donderdagavond door de twee kersverse eigenaren van de Veldhoven Zoo, Belgisch echtpaar Julie Debaere en Angelo Devolder, opgehaald bij de koper. Die wilde echter wel zijn geld terug. Er wordt gezocht naar een oplossing voor dit probleem.De eigenaren zijn in ieder geval blij dat de vogels weer terecht zijn.

Maatregelen

De politie doet nog onderzoek naar de dieven. Direct na de overval was er al sprake van gevonden drugs. Die zouden eventueel relevante vingerafdrukken kunnen bevatten.

Afgelopen dinsdag op woensdagnacht heeft iemand een gat in het hek van de net heropende dierentuin geknipt en de twee kaketoes gestolen. De zoo kijkt nu naar mogelijkheden om het terrein beter te beveiligen. “[We hebben] samengezeten met [een] bewakingsfirma en gezocht naar beste oplossing. We gaan eruit komen, maar dit gaat ons heeeel wat geld kosten…”. Het bedrijf roept mensen op om zelf het park te komen bezoeken. Zo kunnen ze genieten en de geschrokken eigenaren financieel steunen.