zaterdag 22 juni 2024
Op het gras achter winkelcentrum Mira

Circustent opgezet aan de Mira

Veldhoven – Het circus is in de stad. Op de Mira is gisteren en vandaag hard gewerkt om de tent op te zetten.  Het Kempische Circus Harlekino begint haar seizoen in Veldhoven. Van 15 tot en met 19 april worden op de Mira meerdere voorstellingen gegeven met clowns, topartiesten en de bekende dancing dogs.

Circus Harlekino geeft openbare voorstellingen op Goede vrijdag 15 april om 14.00 uur, 1e en 2e Paasdag om 12.00 uur en dinsdag 19 april de laatste show om 16.00. Kaarten zijn online te verkrijgen op de website www.circusharlekino.nl of vanaf een uur voor aanvang aan de circuskassa.

Eerste voorstelling ooit

Het is inmiddels 10 jaar geleden dat het laatste circus de tenten opbouwde in Veldhoven. Op het
terrein aan de Mira is dat nog langer geleden. Voor circusdirecteur Kevin van Geet uit Bladel is dat precies de aanleiding om juist hier te starten. ‘Als circus ga je graag naar de mensen toe en
op deze manier geef je een positieve stimulans aan het evenementenaanbod en daarmee de
leefbaarheid van de wijk. Bovendien gaf mijn opa Peter Verberk, die het circus in 1989 oprichtte, zijn
allereerste voorstelling ooit aan de Mira!’

Met een knipoog naar het verleden kijkt het circus uit naar de reeks voorstellingen in Veldhoven en het aankomende seizoen. De vraag naar live-entertainment is na de corona pandemie explosief toegenomen. Daar profiteert ook het circus van.

Holland’s Got Talent

De voorstelling van 2022 wordt verzorgd door uitsluitend topartiesten van verschillende nationaliteiten. Gedurende anderhalf uur (inclusief pauze) wordt het publiek getrakteerd op een van de snelste diabolokunstenaars van Europa, jongleurs en clowns. Maria Bizzarro uit Italië beklimt met een vlijmscherpe sabel op haar voorhoofd een metershoge ladder. De Nederlandse Amber Karstens deed samen met haar honden mee aan het programma Holland’s Got Talent. Zij droomde van een baan in het circus.

Uit Oekraïne komt Anna Kucherenko met een bijzonder optreden aan de Chinese Mast. Het Nederlandse Duo Kira verbluft en verbaast met hun versie van Hand op hand krachtacrobatiek. Samen met luchtacrobaten, diverse komische momenten en een eigentijdse lichtshow is de voorstelling compleet.

Kwaliteit

‘Ik vind het ontzettend belangrijk dat niet alleen de kinderen genieten, maar ook de (groot)ouders
die meekomen naar de voorstelling. En dat zit hem niet alleen in de internationale topacts, maar
zeker ook in de kwaliteit om de voorstelling heen. Een tribune met comfortabele kuipstoelen, goed
licht en geluid, een verzorgde uitstraling op het terrein en schone toiletten’, aldus de jongste
circusdirecteur van Europa. ‘Het circus leeft weer onder de bevolking, en ik hoop op 5 dagen volle
tenten. Dat kunnen we na 2 moeilijke jaren wel gebruiken.’