dinsdag 18 juni 2024
Quick doelman Puister redt voordat UNA gevaarlijk wordt - Foto: Thieu Vlemmix

UNA loopt al snel achter de feiten aan

Den Haag – Het zijn bijna altijd aantrekkelijke wedstrijden tegen het Haagse Quick, de tegenstander van deze zondag. Dikwijls worden ze gelardeerd met diverse goals. En UNA is daarbij nogal eens de bovenliggende partij. Dat is vandaag allerminst het geval.  

Momenteel behoort de Haagse voetbal- en Cricketvereniging Quick in de Derde Divisie tot de uitgebreide middenmoot. Het speelde een wedstrijd minder dan UNA en staat er met 5 punten minder, twee plaatsen onder. Afgelopen woensdag, terwijl UNA in Heerlerheide nipt verloor (2-1), legden de Hagenaars de andere Limburgse ploeg EVV, met maar liefst 5-0 over de knie.

Vandaag lijkt het er al snel op dat de thuisploeg het nog eens dunnetjes over doet. Want al na een half uur staat er een 3-0 stand op het scorebord. Een slordig en onsamenhangend UNA wordt overrompeld en nadat Kai Huybers al een keer heeft gered, zorgen respectievelijk Philip Kouwenhoven, Rick Burgering en Emre Bilgi voor vreugde in het thuiskamp. Het lijkt er dan verdacht veel op dat UNA een catastrofe tegemoet gaat.

Zover komt het uiteindelijk niet, want na rust verzet UNA de bakens. Nadat Thomas Horsten er in de 68e minuut 3-1 van maakt, lijkt het er warempel op dat er nog meer in zit. Vooral met de inbreng van Max van den Akker op rechts sticht UNA gevaar. Uiteindelijk blijft het, hoewel de uitstekende Yoeri Sijbers nog naar de spits wordt gedirigeerd,  bij de 3-1 stand. Een klein excuus voor UNA tenslotte: wat centrale verdedigers betreft, hangt er bij UNA het bordje uitverkocht. Nadat Tom Scheepers en Noël van Gerven al met blessures van het tableau verdwenen, moest ook Niek van Boekel afzeggen. En zo moest rechtsachter van de ‘onder de 23’ ploeg Raoul Burggraaf naar het centrum verhuizen; hij deed dat met name in de tweede helft prima.

(verslag Thieu Vlemmix)

Doelpunten:
19. Kouwenhoven 1-0, 28. Burgering 2-0, 35. Bilgi 3-0; 68. Horsten 3-1