dinsdag 18 juni 2024

Bibliotheek Veldhoven vanaf 18 mei weer open

Citycentrum – Bibliotheken mogen vanaf 11 mei weer open van de overheid. Ze moeten dan wel aan de voorwaarden en richtlijnen van het RIVM voldoen. Ook Bibliotheek Veldhoven gaat open zodra aan alle eisen ter bescherming van medewerkers en bezoekers voldaan kan worden. Dit kost de nodige voorbereidingen, wat betekent dat de Bibliotheek niet op maandag 11 mei maar een week later, op maandag 18 mei open gaat.

De dienstverlening is na de opening wel aangepast. Zo worden er een aantal regels gehanteerd om het Bibliotheekbezoek voor iedereen zo veilig en prettig mogelijk te laten verlopen. Deze regels zijn onder meer te vinden op de website en op diverse affiches binnen en buiten de Bibliotheek. De Bibliotheek is vooralsnog alleen geopend voor het inleveren en uitlenen van Bibliotheekmaterialen. Faciliteiten als toiletten, zitjes, leestafels en computerwerkplekken zijn dus nog niet toegankelijk.

De aangepaste openingstijden zijn vanaf 18 mei tot nader order:
– maandag tot en met zaterdag dagelijks van 10.30-14.00 uur
– dinsdag-, donderdag- en vrijdagavond van 18.00-20.00 uur
Op Hemelvaartsdag (donderdag 21 mei) is de Bibliotheek gesloten.

Het aanvragen van boekenpakketten voor de afhaalservice Afhaalbieb is mogelijk tot en met woensdag 13 mei. Verder kunnen Bibliotheekleden gebruik maken van de e-books en luisterboeken van de online Bibliotheek. Niet-leden kunnen tot en met 1 juni gebruik maken van de ThuisBieb app met 100 e-books en van diverse luisterboeken via de LuisterBieb app.