maandag 27 mei 2024

UNA schenkt vlaaien aan Huize Sele

Zeelst – Voetbalvereniging UNA overhandigde donderdag 10 vlaaien aan bewoners en zorgpersoneel van “Huize Sele” in Zeelst. Hiermee steekt de Veldhovense club alle bewoners van het zorgcentrum een hart onder de riem en bedankt tevens de thuiszorg-medewerkers voor hun inzet voor de kwetsbare ouderen.

Het mooie initiatief ontstond aan de keukentafel in huize Van Boekel. Vader Tiny (bestuurslid van UNA) en zoon Niek van Boekel (aanvoerder UNA-1) wilden met de club iets betekenen voor de kwetsbare ouderen en de helden in de zorg. Als geboren en getogen Zeelsternaren werd al snel gedacht aan “Huize Sele” en de medewerkers van de thuiszorg, die “Huize Sele “ als thuisbasis gebruiken.

Het idee was om de vlaaien, die UNA de gasten in het sponsorhome bij thuiswedstrijden aanbied, een andere bestemming te geven. Immers, vanwege de coronamaatregelen, konden de laatste 4 thuiswedstrijden van UNA-1 niet doorgaan. Na overleg met mede-bestuurslid Grard Snelders en Ron Dillen, voorzitter van de businessclub, werd contact gezocht met Bakkerij Moeskops. Piet Moeskops was meteen enthousiast en zegde, geheel belangeloos,  zijn medewerking toe.

Donderdag werden dan ook als spontane verrassing voor de hoofdingang van “Huize Sele” 10 vlaaien aangeboden aan bewoonster mevr. van den Oever (vorige week 96 jaar oud geworden) en wijkverpleegkundige Dennis van Aarle. Namens UNA waren Grard Snelders en Niek van Boekel aanwezig en Willem Moeskops vertegenwoordigde de gelijknamige bakkerij. Bewoners keken vanaf de balkons toe wat er voor de hoofdingang loos was. Hierbij kwam de megafoon van UNA’s trouwe supporter, Clazien Dikker, ook goed van pas.

Na de overhandiging van de vlaaien konden alle bewoners en personeelsleden één voor één met inachtneming van de 1,5 meter afstand een stuk vlaai ophalen. Vanwege de coronamaatregelen moesten ze het daarna wel op hun eigen kamer opeten.