woensdag 19 juni 2024
Harmonie Sub Umbra speelt de Mars Arromanches

Harmonie Sub Umbra speelt ‘Arromanches’

Meerveldhoven – Harmonieorkest Sub Umbra heeft een bijzondere uitvoering van de Mars Arromanches gemaakt. Het muziekstuk is door ruim 60 leden van de harmonie thuis ingespeeld. De harmonie speelt dit stuk voor alle Veldhovenaren.

Zondagochtend was de première voor de burgemeester van Veldhoven. Vandaag, op 5 mei, is de Nationale Viering van de Bevrijding en daar hoort muziek bij. Vrijheid geef je door, net als muziek. Muziek verbindt mensen.

Arromanches is een van de kustplaatsen op de landingsstrook van de geallieerden in Normandië. In 1944 begon daar de bevrijding van Europa. Nu, in deze buitengewone tijd, speelt het harmonieorkest Sub Umbra de ‘Mars Arromanches’. Dit muziekwerk is een eerbetoon aan de helden van de invasie.

Voorzitter Frans Heutinck: ‘75 jaar na de bevrijding zijn we in een tijd aanbeland waarin wij een aantal vrijheden moeten opgeven. Ook nu zijn er helden actief in de samenleving waarmee we de strijd kunnen aangaan, samen. Sub Umbra draagt deze opvoering op aan alle Veldhovenaren.’