donderdag 25 juli 2024
Bertus Borgers, verslag Esther Westerhuis @Foto John van de Kerkhof
Auteur en muzikant Bertus Borgers, verslag Esther Westerhuis @Foto John van de Kerkhof

Boek ‘Muziek in de familie’

Centrum – Op zaterdag 30 november heeft Bertus Borgers zijn vierde boek gepresenteerd in de bibliotheek in Veldhoven.

In ‘Muziek in de familie’ vertelt Borgers over zijn muzikale familie. Zowel aan vaders- als moederskant zat er veel muziek in. De aansprekende verhalen worden geïllustreerd met foto’s, onder andere van de beroemde Brabantse fotograaf Martien Coppens. Het boek begint in 1944 met de bevrijding van De Kempen en eindigt met het familieoptreden op Strijp-S. Het boek is extra bijzonder omdat gebruik wordt gemaakt van zogeheten ‘augmented reality’. Via een speciale app kan geluid en beeld worden afgespeeld die horen bij fragmenten in het boek.

Omroep Veldhoven heeft van Bertus Borgers een gesigneerd exemplaar gekregen van zijn boek ‘Muziek in de familie’. We mogen dit weggeven aan een luisteraar, kijker of volger van Omroep Veldhoven. Het enige wat je daarvoor moet doen is het antwoord op de onderstaande vraag op ons contactformulier invullen. Bij meerdere goede inzendingen verloten we het boek.

>> Welke band heeft Bertus Borgers opgericht in de 70’s? <<

'Muziek in de familie'
‘Muziek in de familie’

Borgers werd geboren in Vessem waar hij de eerste acht jaren van zijn leven doorgebracht. In 1955 ging heel het gezin naar de Kerkakkerstraat in Veldhoven. Zijn muzikale carrière begon bij de fanfare en harmonie, zijn instrumenten waren de bugel en klarinet. Daarna stapte hij over op de saxofoon, met dit instrument kon ook rockmuziek worden gespeeld. De grote muzikale voorbeelden waren Fats Domino en Little Richard.

Bertus Borgers in actie op het podium
Bertus Borgers in actie op het podium

Inmiddels heeft Borgers een imposante carrière achter de rug. Hij heeft eigen muziek uitgebracht en hij stond op het podium met Herman Brood, Golden Earring en Raymond van het Groenewoud. Inmiddels staan er vier boeken op zijn naam, hij was medeoprichter van de Rock Academy in Tilburg. Borgers denkt er nog niet aan om te stoppen, musiceren blijft zijn lust en zijn leven.