zondag 25 februari 2024
@Foto van Facebook CityFest, editie 2019

Dit weekend gaat het los: CityFest

Centrum – Iedereen in Veldhoven en omstreken kan weer genieten van muziek en cultuur op CityFest. De derde editie van dit gratis evenement vindt plaats op vrijdag, zaterdag en zondag. Op twee locaties: het Meiveld in het Citycentrum en het hoofdpodium op het D’Ekkerplein aan de Burgemeester van Hoofflaan. Het D’Ekkerplein is overdekt met een tent, dus als er een druppel regen valt, gaan de optredens gewoon door.

Voor ieder wat wils

Vrijdag de 23e trappen we af met het eerste nieuwe onderdeel: ‘Veldhoven Vout’. Even lekker los gaan op ‘foute hits’ van Zanger Kafke, Tante Joke Karaoke Band en DJ Olaf. Zaterdag staan vijf lokale bands op het podium op het Meiveld. Verder treden zaterdag en zondag uiteenlopende artiesten op, bijvoorbeeld Ruth Jacott, Paul Sinha, Wolter Kroes en Emma Heesters. Naast alle optredens is er van alles voor de kinderen te doen en zijn er culturele activiteiten bij Theater De Schalm, Museum ’t Oude Slot, Art4U en Bibliotheek Veldhoven.

Nieuwe onderdelen

CityFest is er voor iedereen. Zorgorganisatie Severinus ondersteunt mensen van jong tot oud met een verstandelijke beperking, autisme of dementie. Op zaterdag van 13.00-14.30 uur is het podium voor de bewoners van Severinus met ‘Severinus Got Talent’. Zondag van 12.30-15.00 spelen Harmonie L’Union Fraternelle en Ray Martin tijdens ‘Ouderwets Gezellig’ oude klassiekers. In de tent op het D’Ekkerplein staan dan ook stoelen voor bezoekers die niet zo lang kunnen staan.

Dit is CityFest

CityFest is hét gratis toegankelijke Veldhovense festival dat in het laatste weekend van september midden in Veldhoven plaatsvindt. CityFest wordt georganiseerd door een groep vrijwilligers, met als doel de mensen van Veldhoven te verbinden. Oftewel: een weekend vol cultuur, muziek en feest!
Volledige programmering in de bijlage en op cityfestvhv.nl