vrijdag 29 maart 2024
UNA in de aanval - Foto: Thieu Vlemmix

Snel einde bekeravontuur UNA

Tiel – Nadat in de eerste ronde te zijn vrijgeloot, vormde woensdagavond Tweede Divisionist TEC in Tiel het eerste obstakel in de KNVB bekercompetitie. In de startopstelling was er ten aanzien van de wedstrijd tegen Unitas van afgelopen zaterdag één wijziging: voor de licht geblesseerde Bassou Boulghalgh speelde nu Noël van Gerven.

Het werd een echt bekerduel van twee aan elkaar gewaagde ploegen. UNA  zette het goede (positie)spel voort van de laatste weken. De fysiek sterke Tweede Divisionist TEC was vooral gevaarlijk in de omschakeling. Diverse kansen waren er aan beide kanten, maar ze bleken niet aan de aanvallers besteed. De rust ging daarom in met 0-0.

Na de rust werd het duel nog intenser. UNA leek goeie papieren te hebben toen Brian Boogers na een vloeiende combinatie Juul Respen alleen voor de keeper zette. De verder weer goed spelende aanvaller maakte deze prachtkans echter niet af. En toen ging het, met nog slechts vijf minuten te gaan op de klok, mis. Eerst greep uitblinker Tom Scheepers nog op het allerlaatste moment in na een uitbraak van de thuisploeg, maar vlak daarop schoott Adham el Idrisi na een voorzet van links de bal voorbij Petar Stoskovic. Het was in feite de laatste noemenswaardige actie: UNA ligt uit de KNVB-beker.

(verslag: Thieu Vlemmix)

84. el Idrisi 1-0