dinsdag 18 juni 2024
Nieuwe altaar en ambo in kerk

Nieuw altaar zondag door monseigneur De Korte gewijd

Het altaar uit de voormalige H. Jozefkerk heeft een nieuwe bestemming. Na het onttrekken aan de eredienst en het sluiten van de kerk in 2016 werd het altaar opgeslagen. De bedoeling was het te hergebruiken in de hoofdkerk. Na ruim 6 jaar staat er nu een nieuw, gereviseerd altaar. Zondag wordt het gewijd, een zéér zeldzaam gebruik.

Het kostte grote moeite iemand te vinden die een nieuw altaar kon ontwerpen van het altaar van de voormalige H. Jozefkerk. De jonge ondernemer Martijn Wijngaards kan dat. Martijn is van Ridicule Design die meubels maakt uit marmer en graniet. Het parochiebestuur vroeg hem of hij een nieuw altaar kon ontwerpen. Het moest wel passen bij het interieur van de Christus Koningkerk. Hij ging de uitdaging aan en maakte een nieuw altaar en een nieuwe ambo (lezenaar). Het parochiebestuur is enthousiast.

Zondag 2 oktober om 10.00 uur zal de bisschop van ’s-Hertogenbosch, monseigneur de Korte, in een pontificale Eucharistieviering, het nieuwe altaar wijden. De Eucharistieviering wordt muzikaal verzorgd door een gezamenlijk koor samengesteld door koorleden van de parochiekoren. Deze bijzondere plechtigheid wordt uitgezonden via Omroep Veldhoven TV en is te volgen via de livestream op YouTubekanaal Christus Koning Veldhoven.

De vrijwilligers van de parochie en de gelovigen die de zondagse Eucharistie in de kerk meevieren hebben een uitnodiging ontvangen. Ook zonder uitnodiging bent u van harte welkom om deze Altaarwijding, een zeldzaamheid, mee te vieren. Na de plechtigheid is iedereen van harte welkom voor een ontmoeting in de feesttent in de tuin van het parochiecentrum.