donderdag 25 juli 2024

Lale Gül in Literair Café Veldhoven

Centrum – Lale Gül (1997) is zondagmiddag 6 maart te gast in het Literair Café Veldhoven. Het ‘café’ in De Schalm is een samenwerking van Bibliotheek Veldhoven, Museum ’t Oude Slot, Bruna Veldhoven en Theater de Schalm.

Lale Gül kwam vorig jaar de Nederlandse literatuur binnen. In februari publiceerde ze haar autobiografische debuutroman “Ik ga leven”, waarin ze afstand neemt van haar streng gelovige opvoeding. Op zondag 6 maart wordt ze in Theater de Schalm geïnterviewd door Mark van der Linden.

Over Lale Gül

Lale Gül studeert Nederlands aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Tot haar zeventiende ging ze in het weekend naar een Koranschool van Stichting Milli Görüş. In haar autobiografische debuutroman Ik ga leven betwist ze alles wat ze daar geleerd heeft en meer.

Bestseller Ik ga leven

Opgroeien in een streng islamitisch gezin betekent voor hoofdpersoon Büsra dingen stiekem doen. Stiekem make-up en sieraden dragen, laat thuiskomen, met jongens afspreken en alcohol serveren in een restaurant. Maar het betekent vooral: voortdurend vragen stellen. In een ongekend eerlijk relaas onderzoekt Büsra met veel humor de grenzen van haar geloof en de gemeenschap waar ze in opgroeit. Als er iemand geen blad voor de mond neemt, is het Büsra wel.

Over Literair Café Veldhoven

Vanaf 2018 beleefde het evenement elf edities. Het Literair Café is een samenwerking van Bibliotheek Veldhoven, Museum ’t Oude Slot, Bruna Veldhoven en Theater de Schalm. In 2022 zijn ook Marieke Lucas Rijneveld (12 juni) en Bart Chabot (9 oktober) nog te gast. Bruna Veldhoven is bij elke editie aanwezig met een mooie selectie boeken, die gekocht en gesigneerd kunnen worden.

Praktische informatie

Literair Café Veldhoven met Lale Gül vindt plaats op zondag 6 maart, om 14.00 uur in Theater de Schalm. Kaarten kosten €12,50 (regulier tarief) of €10,- (bibliotheekleden) en zijn te koop aan de kassa en via de website.