dinsdag 21 mei 2024
Özcan Akyol
Özcan Akyol @Foto Anja van Wijgerden

Özcan Akyol te gast bij Literair Café Veldhoven


Centrum – Van straatschoffie tot literaire belofte: de levensloop van schrijver, televisie- en radiomaker Özcan Akyol in een notendop. Özcan is op zondag 4 oktober te gast bij Literair Café Veldhoven. Dat gebeurt in Theater de Schalm.

Özcan Akyol is columnist voor onder andere het Algemeen Dagblad en het Eindhovens Dagblad. Op TV is hij actief met ‘De neven van Eus’, ‘Onze man in Deventer’, ‘Sterren op het doek’ en ‘De geknipte gast’. Maar bovenal is Özcan Akyol schrijver van twee heftige, spraakmakende romans.

Eus vraagt zich af waar de rebellen en dwarsdenkers onder de schrijvers zijn gebleven. Ook veegt hij de vloer aan met de literaire elite. Özcan verkondigt een uitgesproken mening. Zo is hij kritisch over de islam en het Turks nationalisme, wat hem naar eigen zeggen “soms niet in dank afgenomen wordt”.

In Theater de Schalm wordt Özcan geïnterviewd door Mark van der Linden en hij zal vragen uit het publiek beantwoorden.

Zondag 4 oktober, 14.00 tot ca. 16.00 uur in Theater de Schalm
€ 13,- / € 10,50 (voor Bibliotheekleden)

Over Literair Café Veldhoven
De Bibliotheek Veldhoven, Museum ’t Oude Slot en Bruna Veldhoven hebben de handen ineengeslagen voor dit evenement. Zij organiseren sinds 2018 Literair Café Veldhoven. In de afgelopen jaren zijn onder andere Ronald Giphart, Herman Pleij, Heleen van Royen en Griet Op de Beeck en vele enthousiaste bezoekers te gast geweest. Boekhandel Bruna is bij elke editie aanwezig met een mooie selectie boeken, die gekocht en gesigneerd kunnen worden.