donderdag 25 juli 2024
Hilde Neus

Vrouwen en slavernij in 18e eeuws Suriname – vrijdag 19 augustus

Veldhoven – Op vrijdag 19 augustus geeft Hilde Neus een lezing over vrouwen en slavernij in het 18e eeuwse Suriname. De lezing is in de Bibliotheek Veldhoven, start om 14:00 uur en duurt anderhalf uur. Deelname is gratis, wel vooraf aanmelden: www.bibliotheekveldhoven.nl/slavernij. 

Hilde Neus woonde tot haar Hilde Neus woonde tot haar 23ste in Veldhoven, waarna ze emigreerde naar Suriname. Ze werkt op de universiteit en is gespecialiseerd in de Surinaamse geschiedenis en literatuur en in het bijzonder de positie van de vrouw. Uitgangspunt van de lezing is het levensverhaal van twee heel verschillende vrouwen: een plantagehoudster en een slavin. Over de plantagehoudster schreef zij ook het boek ‘Susanne du Plessis, portret van een slavenmeesteres’.

 

Over KennisMakers
Deze activiteit is onderdeel van het project KennisMakers van de Bibliotheek Veldhoven. Iedereen met een passie of specifieke kennis op een bepaald gebied kan zich aanmelden als KennisMaker. Meer informatie: www.bibliotheekveldhoven.nl/kennismakers.