donderdag 13 juni 2024
Edward de Gier

Edward de Gier nieuwe rector Sondervick College

Veldhoven – Vanaf 1 januari wordt Edward de Gier de nieuwe rector van het Sondervick College. Edward combineert deze functie met zijn rectoraat van scholengemeenschap Were Di. Hij volgt hiermee Monique van Roosmalen op. Zij wordt vanaf 1 januari rector op het Maurick College in Vught.

Voor deze oplossing is gekozen om de ervaring en het regionaal netwerk van Edward ten volste te benutten voor het Sondervick College. Zo wordt het Sondervick nog beter regionaal op de kaart gezet. De scholen kunnen optimaal gebruikmaken van elkaars kennis en samenwerken waar dat wenselijk is voor de leerling. Het is niet de bedoeling dat de scholen nu of op termijn gaan fuseren.
Jos Kusters, voorzitter Raad van Bestuur OMO: ‘We hebben alle vertrouwen dat het Sondervick College kan profiteren van de ervaring en het netwerk van Edward de Gier. Tezamen met scholengemeenschap Were Di zijn de scholen bij hem in goede handen en we wensen hem veel succes.’

Edward de Gier startte zijn onderwijsloopbaan in 1981 als docent lichamelijke opvoeding (nu Sport en Bewegen) op de IVO-Montessori in Oosterbeek. In de jaren erna werkte Edward daar als adjunct-directeur en waarnemend directeur. Verschillende directeursfuncties volgden op scholen in Elst, Arnhem, Nijmegen, Veghel en ’s-Hertogenbosch. Sinds 2017 werkt Edward als rector op scholengemeenschap Were Di in Valkenswaard.

Edward de Gier is 64 jaar. Hij is gehuwd, heeft een zoon en een dochter en woont in Eerde