woensdag 24 april 2024
De zogenoemde E-chopper @Foto Klimrijk

Elektrisch scheuren op een zitscooter

Veldhoven – Klimrijk Brabant heeft er een nieuwe activiteit bij: het is vanaf vandaag ook mogelijk om te rijden op een e-chopper, een elektrische zitscooter.

De e-chopper is een ruige elektrische éénpersoons zitscooter, waarbij je alleen maar gas hoeft te geven. Marcel Strijks, general manager van Klimrijk Brabant, is erg enthousiast over deze nieuwe scooters: ‘Rijders kunnen ontspannen achter het stuur van een milieuvriendelijke e-chopper zitten. Je trekt stevig op, om soepel en geruisloos de omgeving van Veldhoven te verkennen.’

Omgeving Kempen en Veldhoven

Deelnemers kunnen één van de twee routes volgen door de Kempen en door de omgeving van Veldhoven. De route is een afwisseling van rijden bij het water en door de bossen en ondertussen is het mogelijk om te genieten van de vergezichten en de toeristische hotspots. Highlights tijdens de zuidelijke route zijn onder andere Brouwerij Dommelsch en Alpacafarm Riethoven. Het Grootmeer en het Kleinmeer zijn onder andere de bezienswaardigheden van het noordelijke traject. Ook is het mogelijk om een eigen route te bepalen.

De activiteit duurt ongeveer drie uur, met een maximum van 45 kilometer.