zondag 23 juni 2024
Elise van Agthoven

Elise is ster in haar eigen show

Veldhoven – Zelf een theatershow organiseren voor een volle zaal. Het overkwam de 16-jarige Veldhovense Elise van Agthoven. In 2022 won ze de Veldhovense Cultuurprijs met haar pianospel. Een jaar later staat ze in het theater De Schalm met haar eigen show.

Op 14 juni schittert Elise van Agthoven in de Schalm met haar show “Gen Z in concert”. De show is een variatie van verschillende muziek- en dansstijlen. Ze hoopt hierdoor ook jongeren naar het theater te laten komen. ‘Tijdens het bedenken van de show wilde ik er zeker van zijn dat het een divers publiek aantrekt. Ik merk dat jongeren minder vaak naar het theater gaan. Hier hoop ik met mijn voorstelling verandering in te brengen’, vertelt Elise.

Gen Z in concert

Op 16-jarige leeftijd een show in elkaar zetten en er zelf aan deelnemen. Kortom een uitdaging. De cast van de show bestaat uit 70 jonge talenten. ‘De show heet “Gen Z in concert”, omdat ik veel goede muzikanten ken via mijn opleiding. Ik wil jonge mensen graag een kans geven om op te treden. En dat ik dat mag doen in een grote zaal, vind ik heel gaaf’ zegt van Agthoven. Het start om 20:15 en de toegang is gratis. Iedereen is welkom om de voorstelling te bekijken.

Prestatieprijs

De Veldhovense Cultuurprijs is in 2014 in het leven geroepen. Een onderdeel hiervan is dat de winnaar een prestatieprijs ontvangt. ‘Ik mocht kiezen uit verschillende locaties om op te treden. Denk aan museum ’t Oude Slot, de Rabozaal in de muziekschool Veldhoven, de Bibliotheek in Veldhoven of in de Schalm. Ik heb gekozen om op 14 juni in de Schalm op te treden’, aldus Elise. ‘Met mijn show bied ik het publiek een combinatie van moderne dans en hip hop. Dit doe ik in verschillende muziekstijlen. Zoals klassiek, pop en rock. Zo hoop ik dat er voor iedereen wat tussen zit’.

Reserveren van gratis tickets kan op de website van De Schalm.