zondag 14 juli 2024

Actie Veldhovense DJ’s “Houdt Wensfiets op de weg”

Veldhoven-Dorp – Twee Veldhovense DJ’s, Eddy Graat en Noud Tempels, organiseren een benefietactie die op donderdag 26 mei om 14:00 uur van start gaat. Zij gaan vanuit de kantine van voetbalvereniging Rood Wit Veldhoven op Sportpark De Korze gedurende 24 uur muziek (van jaren 60 tot heden) draaien. Het doel van de benefietactie is om geld in te zamelen voor het Veldhovense goede doel: de Wensfiets.

De Wensfiets brengt (pre-)terminaal zieke mensen nog een keer naar hun favoriete plek zoals een ouderlijk huis, een sportwedstrijd bijwonen van een (klein-)kind, een tochtje door het bos of over de heide. Marjanne Smits en Monique Hagemans van de Wensfiets zorgen op geheel vrijwillige basis voor de volledige ondersteuning en verzorging van de mensen in een O-pair fiets. Dit is een speciale fiets met een rolstoel voorop. Hierin is het nog heel lang mogelijk om nog eens het fietsgevoel te ervaren. De speciale fiets brengt nogal wat kosten met zich mee, zoals verzekering, onderhoud, reparaties en afschrijving. Hiervoor willen de DJ’s Eddy en Noud geld inzamelen door het organiseren van de benefietactie. Het thema van de actie werd door de dames Marjanne en Monique bedacht: “Houdt ons op de weg”.

Eddy Graat en Noud Tempels draaien vanaf Hemelvaartsdag 14 uur vanuit de kantine van Rood Wit Veldhoven  24 uur lang herkenbare muziek van de jaren 60 tot heden. Om geld in te zamelen hebben Graat en Tempels via sponsoring koffie, thee, gebak, broodjes en bier gekregen waarvan de opbrengst geheel naar De Wensfiets gaat. Ook worden er een aantal fraaie houtsnijwerken (met o.a. afbeeldingen van Max Verstappen, Roy Orbison, Elvis Presley en Andre Hazes) bij opbod verkocht voor de Wensfiets. Verder kan iedereen die de actie wil ondersteunen (doneren via QR code of de Wensfiets spaarpotten), 24 uur lang vrij binnenlopen om te genieten van de leuke, gezellige muziek en ambiance!

De 24-uurs benefietactie van Eddy Graat en Noud Tempels kan gevolgd worden via een ” live-stream ” met video en audio. Deze livestream is te downloaden via deze link . Ook is de actie gedurende de nacht (van donderdagavond 22 uur tot vrijdagochtend 8 uur) LIVE op Omroep Veldhoven Radio mee te beluisteren.