zaterdag 20 april 2024

Gehavend RKVVO verliest in Oirschot

Oirschot – De positie op de ranglijst zier er niet best uit voor RKVVO. Een 1-na-laatste plaats betekent aan het eind van de competitie het spelen van degradatiewedstrijden. Maar de laatste plaats zou directe degradatie betekenen uit de 2e klasse. Aangezien het ontlopen van de nacompetitie eigenlijk al niet meer mogelijk is, moet RKVVO dus nog punten pakken om niet als hekkensluiter te eindigen!

RKVVO begon gehavend aan de wedstrijd. Afwezig waren Bart Sanders, Sjors van Baren, Luc Segers en Jasper Mol (allen geblesseerd) en alsof de ellende nog niet groot genoeg was, was topscorer Martijn van Dijk op vakantie. Een flinke puzzel dus voor trainer Matthijn Hoogduijn. Hij posteerde Bram van Sambeek centraal achterin naast Benn Soetens en speelde voorin met gelegenheidstrio Bart Braam, Luc van Run en Luuk Soetens.

Op een overvol sportpark Moorland begon RKVVO goed aan de wedstrijd, maar moest lijdzaam toezien hoe Oirschot al in de 5e minuut op 1-0 voorsprong kwam. Na een goede redding door RKVVO-goalie Wouter Verhoeven, wist Oirschot vanuit de aansluitende corner te scoren. Vanuit het niets mocht centrale verdediger Job van Gestel bij de 1e paal raak koppen.

Wederom moest RKVVO achter de feiten aanlopen zoals wel vaker dit seizoen. En dat RKVVO in de hoek zit waar de klappen vallen, bleek wel toen halverwege de 1e helft Bram van Sambeek vanuit het midden rustig terugspeelde op keeper Wouter Verhoeven. Deze liet de bal echter ongelukkig onder de voet doorschieten, mede door de desolate toestand van het veld. De reactie van de goalie na dit dure slippertje was te traag waardoor de 2-0 niet voorkomen kon worden. RKVVO stelde hier weinig tegenover en als de Oerlenaren al bij de goal van Oirschot kwamen, bleek doelman Tim Beijes , de juiste sluitpost.

Na rust werd RKVVO sterker, wat in de 57ste minuut resulteerde in een strafschop voor RKVVO. Na een goede dieptepass werd Wesley van Reijen , onreglementair gevloerd in de 16 meter. Bram van Sambeek mocht aanleggen en stuurde de keeper de verkeerde hoek in, 2-1.  Voldoende minuten over om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. RKVVO werd feller, wat resulteerde in 2 gele kaarten, en kreeg een uitgelezen kans op 2-2 via Bart Braam die de bal hard passte op Luuk Soetens. Deze kon de bal nog wel toucheren maar die ging net langs de verkeerde kant van de paal.

Ook aan de kant van Oirschot waren de kansen talrijk maar wist Wouter Verhoeven, nu met een aantal goede reddingen, RKVVO in de wedstrijd te houden. Naargelang de minuten verstreken sloeg ook bij RKVVO de vermoeidheid toe en wist men niets meer de creeren. Het bleef hierdoor bij een enigszins onverdiende nederlaag net als in de thuiswedstrijd op 24 februari toen het ook 2-1 voor Oirschot werd.

Volgende week krijgt RKVVO , de Beerse Boys op bezoek. Deze wedstrijd moet dan ook gewonnen worden om nog kans te maken om Braakhuizen voorbij te steken en daardoor misschien een betere uitgangspositie te bewerkstelligen voor de nacompetitie.

5. van Gestel 1-0, 32. van Sambeek 2-0 (e.d.); 55. van Sambeek 2-1 (str)

Oirschot Vooruit: Beijes; van Heerebeek, van de Biggelaar, van Gestel, Hesselberth (67. van de Schoot); K. Versteden (67. L. Versteden), Hagemeier (80. Gloudemans), Swaanen; van Straten, Meeuwis, van de Wal (75. van Gaal)