woensdag 17 april 2024

Sint Maartenkerk sluit haar deuren

Na de sluiting van de Heilige Willibrorduskerk moet ook de Sint Maartenkerk er vandaag aan geloven: vanochtend vond de laatste viering in het kerkgebouw in de Heikant plaats. Belangrijke aanwezigen waren Paul Clement en Wim Jenniskens, beiden (oud-)pastores in de kerk. De heer Jenniskens, wiens gezondheid al enige tijd aangetast is door longemfyseem, werd vanuit het ziekenhuis gebracht door een wensambulance.

De viering werd afgesloten met een gezellig buffet, en de hechte geloofsgemeenschap praatte na over de afgelopen 26 jaar. De kerk bestaat al sinds 1990, is ontworpen door Jan Merks en heeft de bijnaam ‘heksenhoed’ vanwege haar markante uiterlijk. Oorspronkelijk is de kerk gebouwd omdat er in de wijken Heikant en de Kelen behoefde was aan een christelijke ontmoetingsruimte. De sluiting van de Sint-Maartenkerk alsmede de Heilige Willibrorduskerk is het gevolg van bezuinigingen opgelegd door het bisdom.

Vanavond zijn er nog enkele activiteiten ter afsluiting: om 17:00 uur is er een korte viering waarbij het verhaal van Sint Maarten wordt voorgelezen, gevolgd door een lampionnenoptocht (een aanrader voor kinderen). Vanaf 19.00 uur verzorgen de harmonieën Pro Honore et Virtute uit Son en Breugel en Sint-Cecilia uit Oerle een concert (entree gratis) en rond 21:00 uur zal de kerk plechtig worden gesloten.