vrijdag 26 april 2024
De 1-0 in de maak: een schot van Ties Bazelmans ploft in de kruising - Foto: Ronald Otter

Opnieuw winst voor Marvilde

Meerveldhoven – Hoe moeizaam het seizoen ook begon, de laatste wedstrijden bewijst Marvilde dat het goed mee kan in de eerste klasse. In de laatste 4 wedstrijden werd 3 keer gewonnen en ook tegen TOP waren de meeste kansen voor Marvilde, maar ging TOP met de overwinning aan de haal. Door de overwinning deze zondag tegen NEC/av komt Marvilde op 10 punten en staat het voor het eerst boven de degradatie/nacompetitie streep.

De eerste minuten had NEC het beste van het spel. Sten Otter moest één keer met een gewaagde sliding redding brengen buiten het strafschopgebied. Daarna was er ook nog een afstandsschot van NEC dat naast ging, maar hierna waren er nauwelijks kansen. De kansen die er waren, waren voor Marvilde. In de 10e minuut speelde Muti Nawabi zich vrij op de achterlijn. Bij het doel aangekomen speelde hij de bal terug op Sander Bertels. Sander raakte de bal slecht, waardoor deze voor het doel langs ging. Zeven minuten later had Marvilde op voorsprong moeten komen. Muti Nawabi gaf een steekbal op Tommy Boogers die hierna vanaf 25 meter alleen op de doelman van NEC, Ton van Doorn, af mocht gaan. Tommy schoot net binnen het strafschopgebied op doel, maar Van Doorn kon vrij eenvoudig redden. Uiteindelijk wist Marvilde voor de rust toch nog op voorsprong te komen. Rick van den Bogaard passte op Ties Bazelmans. Ties speelde zich, midden voor het doel op 15 meter, prima vrij en schoot daarna ook goed in. De keeper was kansloos en Marvilde stond op voorsprong, 1-0, door het vierde doelpunt van de topscoorder van Marvilde.

In de tweede helft gebeurde er weinig. Marvilde kreeg twee vrije trappen op 20 meter van het doel, maar beide, genomen door Muti Nawabi en Rick van den Bogaard, leverden geen doelpunt op. Gedurende de tweede helft kreeg NEC steeds meer spelaandeel en dat leverde uiteindelijk in de 76e minuut de gelijkmaker op. Een aanval door het midden kwam bij Max Ukusare terecht. Sten Otter was uit zijn doel gekomen in de gedachte dat hij de bal kon onderscheppen. Op 25 meter kwam de bal echter bij Ukusare terecht. Sten Otter was op de weg terug en stond nog niet helemaal goed opgesteld toen Ukusare uit de draai ineens uithaalde. De bal viel precies naast de paal in het doel, 1-1. NEC wilde hierna ook zo snel mogelijk de genadestoot uitdelen.

Danny Das in het middelpunt van het feest na de overwinningstreffer - Foto: Ronald Otter
Danny Das in het middelpunt van het feest na de winnende treffer – Foto: Ronald Otter

Marvilde hield echter goed stand en twee minuten voor het einde werd het nog beter. Een aanval over de linkerkant kwam over een aantal schijven midden voor het doel bij Sander Bertels terecht. Hij speelde uiteindelijk Ties Bazelmans aan de rechterkant aan. Ties gaf de bal vanaf de achterlijn voor en Danny Das kon de bal in het lege doel tikken, 2-1.

De wedstrijd tegen NEC ging grotendeels gelijk op. Marvilde kreeg de grotere kansen, maar het betere veldspel was van NEC. Uiteindelijk sloeg Marvilde op het juiste moment toe en pakte de overwinning. Volgende week volgt de verre uitwedstrijd tegen GOES, de huidige nummer twee.