vrijdag 19 april 2024
Linksback Dylan Donkers ziet een halve omhaal van Barendrecht naast gaan (bvvbarendrecht.nl)

UNA afgedroogd in Rijnmondse regen

Barendrecht: De laatste weken vraagt UNA om problemen. De Zeelstenaren worden op hun wenken bediend. Zo hoopvol begonnen aan de competitie, zo hopeloos zijn de prestaties in deze fase van het seizoen. In de laatste vijf competitiewedstrijden werd slechts één punt gepakt en het doelsaldo in die periode liegt er ook niet om: zes voor en veertien tegen.

Voordat de aftrap plaatsvond moest er bij UNA al een omzetting in het elftal doorgevoerd worden. Willem Tieben kreeg tijdens de warming-up last van zijn lies en kon niet aan de wedstrijd beginnen. Daardoor kwam Pieter Jan Scheerlinck centraal in de verdediging te staan met Dylan Donkers op de linksback positie.

Meestal wordt in de eerste tien minuten van de wedstrijd duidelijk of UNA goed in haar vel zit. Dat lekkere gevoel ontbrak afgelopen zaterdag. Barendrecht toonde dat het wilde winnen en UNA straalde dat gevoel niet echt uit. De ploeg van trainer Adrie Poldervaart had gedurende de eerste twintig minuten het veldoverwicht, zonder dat de geelzwarten echt in de problemen kwamen. Een vrije trap van Jeroen Stottelaar werd door doelman Marc van Splunter tot hoekschop verwerkt en aan de andere kant raakte Joey Jongman de lat. Even leek UNA op voorsprong te komen toen Chefrino Eind de bal via Mart v.d. Gevel in het doel zag verdwijnen, maar scheidsrechter Nagtegaal had buitenspel geconstateerd. De rust leek met een dubbel blanke stand aan te breken, maar in de allerlaatste minuut van de toegevoegde tijd gaf Jongman weer een van zijn fraaie dieptepasses. Richie Basoski ging op rechts een 1-2 aan met Winterman, trok zelf naar binnen om de terugkomende bal simpel achter UNA-keeper Stoskovic te plaatsen, 1-0. Een psychologisch slecht moment om op achterstand te komen, zo net voor het rustsignaal.

Na de pauze zou UNA uit een ander vaatje moeten gaan tappen, maar de juiste spirit ontbrak. Zeven minuten na rust viel de 2-0. Petar Stoskovic raakte, volgens de niet al te sterk fluitende scheidsrechter Nagtegaal, met zijn voet Ramy Salem; de bal ging op de stip en Stoskovic kreeg een gele prent. De voormalig betaald voetbalspeler van Excelsior,  Tim Eekman, had vanaf 11 meter geen moeite om de 2-0 op het scorebord te krijgen. Geelzwart zocht de aanval weer op en in de 63e minuut haalde Barendrecht-keeper Jongman Benjamin van Wanrooij binnen de beruchte lijnen onderuit. De pingel werd door Niek van Boekel benut: 2-1.

Het zou weer een wedstrijd kunnen gaan worden, maar dat werd het niet. UNA toonde geen echte vechtlust en Barendrecht maakte daar gebruik van. De langdurig door blessureleed gekwelde Daniel Esajas bracht de stand op 3-1 en UNA gooide het hoofd in de schoot met als resultaat dat twee minuten later Danny Monster de 4-1 eindstand kon noteren, nadat er te traag werd gereageerd op een ingooi. De regen op sportpark De Bongerd bleef nog enige tijd vallen en UNA weet nu dat het moet knokken om uit de gevarenzone te ontsnappen.