donderdag 18 april 2024
Bas Sesink, sterk aan de bal, onder het toeziend oog van veel Blerick spelers - Foto: Willem Binnendijk

RKVVO mocht in en tegen Blerick niet winnen

Blerick – Na het verlies tegen Venlosche Boys ging RKVVO gemotiveerd richting Blerick om daar de goede seizoens-start vervolg te kunnen geven. Blerick staat bekend een stugge ploeg te zijn die in eigen huis maar moeilijk te verslaan lijkt. Zelfs huidig koploper Veritas wist slechts moeizaam een overwinning (3-4) over de streep te trekken. RKVVO was dus gewaarschuwd.

In het begin van de 1e helft waren beide ploegen goed aan elkaar gewaagd. Het rommelige spel leverde aan beide zijden een aantal plaagstootjes op maar tot echt uitgespeelde kansen kwam het niet. Uit een voorzet van Bart Sanders was Martijn van Dijk koppend nog het dichtst bij de openingstreffer. In de 20e minuut was het Blerick dat volkomen onverwacht aan de leiding kwam. De linksbuiten ging slalommend door de defensie van RKVVO op zoek naar een vrije trap. Op ruime afstand van het doel van Wouter Verhoeven werd hij inderdaad onreglementair gestopt. De toegekende vrije trap werd vervolgens door Blerick hard in de muur geschoten en de scheidsrechter zag tot ontzetting van alles wat RKVVO was een handsbal in de muur en kende een strafschop toe. De strafschop werd onberispelijk ingeschoten en Blerick stond op 1-0. RKVVO rechtte de rug en in het vervolg van de 1e helft ontstonden er kleine kansen op de gelijkmaker. In een scrimmage voor het doel was het Thijs Offermeijer die, vrijstaand, de bal net over het doel schoot en kort daarop was het de doorgebroken Bart Sanders die in de doelman van Blerick zijn meerdere moest erkennen. Ruststand 1-0.

In de 2e helft pakte RKVVO de draad weer op met aanvallen. Blerick was slechts in staat om te verdedigen en RKVVO zette volop druk op het doel. In de 53e minuut resulteerde dit offensief in een enorme kans voor Thijs Offermeijer maar diens schuiver ging aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn. In de 58e minuut was het dan toch raak. Opstomend vanuit het middenveld was het Martijn van Dijk die met een verwoestend schot in de linkerbovenhoek de keeper van Blerick volkomen kansloos liet. De verdiende gelijkmaker! Lang hebben de geel-blauwen echter niet kunnen genieten van deze gelijkmaker. Wederom volkomen uit het niets was het Blerick dat toesloeg. Een totaal verkeerde terugspeelbal van Mark Vruggink werd door de midvoor van Blerick behendig opgepikt en Wouter Verhoeven was kansloos (65e minuut, 2-1).

Vanaf dat moment voetbalde er eigenlijk nog maar één ploeg en dat was RKVVO. Aanval na aanval rolde op het doel van Blerick af. Het laatste zetje in elke aanval ontbrak echter deze zondagmiddag en RKVVO was ronduit onfortuinlijk in de afronding. In een tumultueuze slotfase waren er nog twee goede mogelijkheden voor RKVVO maar de Limburgse scheidsrechter had de eindstand kennelijk al vastgelegd. Binnen de 16 meter werd Jordan Bujitu onreglementair gestuit door een verdediger, maar de bal ging niet op de stip. Enkele minuten later werd een schot door een speler van Blerick met de arm uit het doel geslagen en de bal ging wederom weer niet op de stip. Een beloning voor het aanvallende en gedurfde spel van RKVVO bleef dus uit.

RKVVO: Verhoeven; Segers, Sesink, Mol, Antonis (75. v. Sambeek), Offermeijer, v. Doormalen, v.d. Ven (46 Vruggink), v. Dijk Sanders, Bujitu