maandag 27 mei 2024

Parkeergarage Geer vernieuwd

CENTRUM – De afgelopen maanden is er gewerkt aan het moderniseren van parkeergarage Geer. Sinds gisteren kun je flexibeler in- en uitrijden en zijn er meer betaalmogelijkheden.

Er zijn diverse aanpassingen uitgevoerd:

  • De vorm van de heuveltjes bij de toegang tot de parkeergarage is aangepast, in- en uitrijden is hierdoor eenvoudiger.
  • Er zijn nieuwe betaalautomaten, roldeuren en slagbomen geplaatst.
  • De nieuwe in- en uitritten zijn voorzien van kentekencamera’s.
  • Er is camerabewaking en de parkeergarage is aangesloten op de meldkamer van parkeerbedrijf P1.
  • Het beheer en toezicht van de parkeergarage én parkeerterreinen is sinds 1 juli overgedragen aan parkeerbedrijf P1.

In- en uitrijden tijdens openingsuren
De parkeergarage inrijden kan op vaste tijden: van maandag tot en met zaterdag én op koopzondagen van 08.00 tot 21.30 uur. Op zondagen waarop er voorstellingen in Theater de Schalm op het programma staan, gaat de parkeergarage speciaal hiervoor twee uur voor aanvang van de voorstelling extra open. Inrijden kan tot een half uur na het begin van de laatste voorstelling.

Bij het inrijden van de parkeergarage neem je een parkeerkaartje. Een camera scant het kenteken van de auto en dit wordt op het kaartje vermeld. Bij vertrek betaal je het parkeerbedrag bij een van de betaalautomaten, daarna rijd je naar de uitgang. Het kenteken wordt herkend en je kunt de parkeergarage uitrijden. Invoeren van het parkeerkaartje in een automaat bij de uitgang is dus niet meer nodig. Buiten de vermelde inrijtijden is de parkeergarage afgesloten met een roldeur.

24 uur per dag uitrijden
Vanaf begin november is het mogelijk om parkeergarage Geer 24 uur per dag, 7 dagen per week uit te rijden. Personen die buiten de openingstijden willen uitrijden hebben het parkeerkaartje nodig om toegang te krijgen tot de parkeergarage.

Keuze in betaalmogelijkheden
U kunt bij alle betaalautomaten betalen met uw pinpas, ook contactloos betalen is een optie. Er blijven twee automaten beschikbaar waar u met munt- en briefgeld terecht kunt. Deze vindt u in de hal bij de lift naar het Meiveld en bij de rolbaan. Bij de uitrit is contactloos betalen met uw bankpas ook mogelijk. Betalen via belparkeren in parkeergarage Geer is nu nog niet mogelijk.

Tarief parkeergarage Geer
De betaaltijden zijn gelijk aan die van de bovengrondse parkeerterreinen. Maandag tot en met donderdag van 09.00-18.00 uur betaalt u het parkeertarief. Na 18.00 uur parkeert u gratis. Ook het uurtarief is hetzelfde; € 1,30 per uur.