donderdag 18 april 2024

Korte brand in appartement zorgcentrum Merefelt

Veldhoven – In woonzorgcentrum Merefelt heeft zondagochtend een korte brand gewoed in een appartement op de eerste verdieping. De bewoners van het appartement zijn ongedeerd, en werden samen met enkele medebewoners van het zorgcentrum opgevangen op een andere plaats in het gebouw.

De brand in het zorgcentrum aan de Kerkakkerstraat brak rond half 6 zondagochtend uit. De brandweer was snel ter plaatse met 2 tankautospuiten en 2 hoogwerkers. Bij de middelgrote brand ontstond een forse rookontwikkeling die de muren en appartementen op hogere verdieping zwart heeft geblakerd. Omdat in het zorgcentrum ook veel rookontwikkeling ontstond, werden uit voorzorg diverse appartementen ontruimd. De bewoners werden tijdelijk overgebracht naar een andere locatie binnen het zorgcentrum.

De brandweer gaf iets voor 6 uur het sein “brandmeester”. Medebewoners konden rond 10 uur weer terug naar hun appartementen. Burgemeester Marcel Delhez bezocht samen met wethouder Huub Stroeks het zorgcentrum Merefelt, waar ze spraken met bewoners. Zoals Veldhovens burgemeester aangaf: “Hulde aan de brandweer Veldhoven en politie de Kempen die door snel en professioneel te handelen erger hebben voorkomen”.

Het is onduidelijk hoe de brand is ontstaan, daar wordt nog onderzoek naar gedaan.