donderdag 18 april 2024

Njord landskampioen onderwaterhockey

Veldhoven – Afgelopen zondag 18 juni haalde de Veldhovense onderwaterhockeyers van
Njord de landstitel binnen. Vorige week bleek de Veldhovens club ook al de sterkste in de jeugdcompetities. Daarmee halen zij dit jaar een dubbele landstitel naar Veldhoven. Via enkele speelsters zelfs de trippel, omdat ook in de damescompetitie een aantal Njord-leden in een combinatieteam de landstitel pakte.

Voor de Veldhovense onderwaterhockey club is dit een grote prestatie waarvan zij 21 jaar geleden bij de oprichting alleen maar konden dromen. Wat de prestatie extra bijzonder maakt, is dat alle kampioenen uit de eigen opleiding komen. Elke speler kent zijn eerste onderwaterhockey ervaring in het Veldhovense water van zwembad City Sport (voorheen Den Ekkerman).

In goede samenwerking met de vereniging, het zwembad en de sponseren wisten de vrijwilligers van Njord hun club elk jaar te laten groeien. De club wist zich door de verschillende klassen op te werken tot een volwaardig hoofdklasseteam, dat de laatste jaren ook stabiel meedeed in de top. Toen vorig jaar tevreden werd afgesloten met een 3e plaats, rook men het goud. Dat is nu gehaald.

Vrijdag 23 juni zal in het horecagedeelte bij City Sport rond 20:30 de huldiging van het eerste team
georganiseerd worden. Iedereen zie zich verbonden voelt met de sport is welkom hierbij aanwezig te zijn.