woensdag 24 april 2024
Fit Veldhoven, bewegen belonen
Fit Veldhoven gestart, bewegen belonen @Foto Gemeente Veldhoven

Fit Veldhoven beloont bewegen

Centrum – In de raadszaal van het gemeentehuis is afgelopen donderdagavond begonnen met het burgerinitiatief Fit Veldhoven. Kom in beweging en werk zo aan een gezonde leefstijl.

Ga vaker bewegen, dat is de bedoeling van Fit Veldhoven. Iedereen kan meedoen. Er is een gratis app met stappenteller voor ontworpen. Met de app kan de deelnemer zogenoemde Fitcoins verdienen door te lopen, fietsen of deel te nemen aan wijkactiviteiten. Fitcoins zijn feitelijk virtuele muntjes die men kan inwisselen voor gezonde producten en diensten. Bijvoorbeeld groente en fruit bij de stadsboerderij, kaartjes voor sportwedstrijden of een gratis deelname aan een bootcamp.

Fit Veldhoven is er ook voor bedrijf, instelling of vereniging: de ‘Fit-community’. Samen iets ondernemen is net die stok achter de deur om een gezonde leefstijl vol te kunnen houden. Het is gezelliger met een maatje of een groep te wandelen dan in je eentje. Medewerkers kunnen hun Fitcoins inwisselen voor één van de producten of diensten die hun Fit-community aanbiedt. Een gratis workshop, een gezonde smoothie of zelfs een extra vrije dag.

Diverse partners stoppen vanuit hun maatschappelijke betrokkenheid allemaal gezonde spullen in de catalogus. Fit Veldhoven is op zoek naar deze lokale ondernemers, verenigingen of stichtingen die producten en diensten willen bijdragen. Het bekent meehelpen aan projecten voor mensen voor wie een gezonde leefstijl minder vanzelfsprekend is.

Gemeente, het bedrijfsleven en maatschappelijke partners werken samen in deze campagne. Meer weten? Stuur uw vraag naar fit@veldhoven.nl.