woensdag 19 juni 2024
Harjan de Wit ontvangt Marvilde-shirt van Erwin van de Meerakker

Harjan de Wit komend seizoen nieuwe hoofdtrainer Marvilde

Meerveldhoven – Marvilde heeft voor komend voetbalseizoen een nieuwe trainer aangetrokken. Harjan de Wit (48) komt over van 2e klasser De Valk. Bij Marvilde volgt De Wit in de zomerstop de naar FC Eindhoven vertrekkende Edwin Slagboom op.

Nadat het vertrek van Harjan bij De Valk bekend werd, heeft Marvilde direct contact met hem opgenomen. Na enkele goede gesprekken is een verbintenis voor 1 jaar overeengekomen, met de intentie voor een meerjarige samenwerking. De technische commissie van Marvilde heeft bij de aanstelling van Harjan naar de wensen van de huidige selectie en begeleiding geluisterd. Marvilde is blij met de ambitieuze trainer, die zich volledig kan vinden in het technische beleid van de vereniging.

Tijdens zijn actieve voetbalcarrière speelde De Wit bij de jeugd van De Valk, PSV en FC Eindhoven en in België bij verschillende clubs, waaronder Club Brugge en FC Antwerp FC. Vervolgens sloeg hij het trainerspad op, waar hij aan de slag ging bij de jeugdopleidingen van FC Eindhoven, RKC en Willem II.

De overstap naar hoofdtrainer bij de senioren maakte Harjan de Wit in 2007 toen hij aan de slag ging bij RKSV Schijndel, waar hij 3 jaar verbleef. Daarna volgden SV Someren (4 jaar) en Sparta’25 (1 jaar). Op dit moment is Harjan de Wit hoofdtrainer van 2e klasser De Valk waar hij het seizoen afmaakt. Naast zijn trainers-activiteiten (hij is in het bezit van de UEFA-A trainerslicentie KNVB), is Harjan sinds 2018 ook actief als voetbalscout voor Club Brugge.